Tarta tatin cu caise

O tarta delicioasa!
Ingrediente:500g caise,300g zahar,50g unt,4oua,100ml iaurt cremos,200g faina,1zahar vanilat,1praf de copt
Topim jumatate din zahar intr-o forma rotunda(cratita) iar dupa ce s-a caramelizat,adaugam untul si lasam pe foc pana devine un caramel fin;dam deoparte si miscam vasul astfel incat caramelul sa se intinda si pe pereti;
Caisele spalate,curatate de samburi,le punem in vas cu taietura in sus;
Intr-un bol facem o bezea cu albusurile batute cu un praf de sare si restul de zahar,adaugam pe rand galbenusurile,iaurtul,vanilia,iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si cernuta,apoi amestecam usor cu o lingura;rasturnam peste caise,nivelam suprafata si lasam la cuptor 40min;dupa acest timp,rasturnam pe un platou iar dupa ce s-a racit pudram cu zahar si servim.

3 comentarii:

  1. Ce bine arata!! Si delicioasa nu mai zic!!
    Te pup Lulu!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte buna asa ca iau o bucatica sa am pentru maine dimineata. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. imi plac praji cu fructe tare mult asa ca vin sa ma servesti!
    seara minunata!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

Google+ Followers

Persoane interesate