Cordon bleu

Cordonul bleu,conform sursei wikipedia,este un snitel umplut cu branza si sunca,trecut prin pesmet si prajit in ulei sau la cuptor si dateaza din 1940,prima data aparut in Elvetia.
Exista multe variante de retete cordon bleu,am facut si eu cateva si mai am de facut dar trebuie sa-mi procur ingredientele necesare;voi incepe cu reteta traditionala si pentru ca am avut la congelator un cotlet fara os,l-am folosit;era mai bine cu piept de pui dar a fost bun si cotletul
Ingrediente:4felii de carne,8felii de sunca presata sau alta sunca,8felii de cascaval,sare,piper,1ceasca cu faina,2oua,1ceasca cu pesmet,1lingurita boia,2linguri parmezan,ulei pentru prajit
Cu un cutit bine ascutit,facem taieturi in feliile de carne ca niste buzunare;condimentam carnea cu sare,piper,in interior punem 2felii de sunca,2felii de cascaval,prindem cu scobitori,trecem carnea prin faina,ou batut,amestecul de pesmet,boia si parmezan,dupa care le punem la prajit in mult ulei incins si le scoatem pe hartie de bucatarie.
Le servim cu salata verde.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme