Painici umplute cu branza

Ingrediente aluat:3cani faina,1plic drojdie,3linguri zahar,sare,50g unt topit,1ou,1cana cu lapte cald
Umplutura:250g telemea de oi sau orice branza sarata,2oua
In plus:1ou,3linguri iaurt gros
Oul batut bine cu un praf de sare si zahar;drojdia inmuiata in putin lapte cald,rasturnam in vasul cu faina cernuta,impreuna cu oul batut;amestecam bine turnand cate putin lapte,pentru a rezulta un aluat de paine,apoi framantam cateva minute cu untul topit;formam o sfera,acoperim si lasam sa creasca30min;in acest timp,intr-un castronel amestecam branza rasa cu ouale batute,iar in alt castronel,iaurtul cu oul ramas;
Dupa ce aluatul a crescut,rupem bucati egale,aplatizam in palme,punem pe mijloc 1lingura de branza,strangem bine aluatul in jurul umpluturii,apoi punem painicile intr-un vas termorezistent uns cu unt;mai lasam 10min sa creasca apoi turnam deasupra iaurtul si lasam la cuptor40min pana se rumenesc;dupa ce s-au racit le scoatem pe un platou si le putem servi calde dar si reci sunt nemaipomenit de bune.

Un comentariu:

  1. Sa stii ca dupa miros am venit !
    Doar astea 4 le-ai facut ? Ca una iau eu sigur !
    Te tzuc cu drag soro !

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme