Sarmalute in cuib cu afumatura

In fiecare an de Anul Nou fac aceste sarmalute cu un gust minunat
Ingrediente:750g carne de porc grasa,300g carne de vita,1ceapa mare,2linguri bulion de ardei,2linguri bulion de rosii,5-ml ulei,100g orez,1lingurita cimbru uscat,sare,piper,3-400g kaizer afumat,1varza murata,2-3crengute de cimbru uscat,1cana cu suc de rosii
In tigaia cu ulei incins,calim ceapa taiata marunt,adaugam pasta de ardei,pasta de rosii iar dupa ce a scazut,rasturnam in vasul cu carne tocata;aici adaugam sare,piper,cimbru,orezul spalat si scurs,amestecam bine cu mana apoi lasam sa se odihneasca;dupa cum observati,eu la sarmalutele cu varza nu pun verdeata.
In acest timp pregatim varza;scoatem frunza de pe cotor,taiem nervura groasa si le punem intr-un vas cu apa rece;in vasul in care punem sarmalutele punem crengutele de cimbru,acoperim cu varza tocata fin,apoi cuiburile.
Pentru cuiburi procedam asa:punem pe masa o frunza mare,in interior punem 4sarmalute mici,apoi infasuram acest cuib ca si cum ar fi o singura sarmaluta;peste primul rand de cuiburi punem felii de kaizer,urmeaza alt rand de cuiburi,la sfarsit acoperim cuiburile cu varza tocata,deasupra punem restul de laizer,adaugam sucul de rosii,completam cu apa,acoperim vasul si-l lasam la cuptor la foc mic 1-2h,timp in care mai
verificam daca mai trebuie apa si de asemenea gustam si din zeama
Dupa ce au fiert,servim cuiburile pe farfurie alaturi de 1lingura din varza care am pus-o deasupra si bineinteles 1-2felii de kaizer si cum altfel se poate servi decat cu mamaliguta.
Cred ca v-am facut pofta!!
In anul de gratie 2016,nu am mai facut aceste sarmalute cu afumatura,pentru ca nu mai pot manca afumatura,pur si simplu n-o mai suport!!!!anii isi spun cuvantul!!

4 comentarii:

  1. de-abia astept Craciunul sa fac si eu.
    dupa-amiaza frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vin si eu la masa!Imi plac sarmalele mult de tot!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mama ce bunatateee. Bravo Lubita. Sa ai o duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foooarte bune!! Azi chiar am avut pofta de sarmale, dar n-are cin' sa-mi faca :)

    Pup :*

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme