Tort cu portocale

Ingrediente:175 g unt,175g zahar,2oua,225g faina,2lingurite praf de copt,zeama si coaja de la 2portocale,un praf de nucsoara
Sirop:zeama de la 6portocale,100ml apa,2linguri zahar
Facem o crema fina din unt moale,zahar,nucsoara si coaja de portocale rasa;adaugam pe rand ouale mixand energic dupa fiecare apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt,intercaland cu zeama de portocale(cele 2 portocale);rasturnam compozitia in forma de tort si lasam la cuptor la foc mic 50min;dupa ce s-a copt,rasturnam tortul pe un platou,il intepam cu o furculita si cu o lingura turnam pe toata suprafata siropul.
Pentru sirop,punem toate ingredientele intr-un vas pe foc si amestecam pana se topeste zaharul si siropul s-a ingrosat putin.
Dupa ce tortul este insiropat,lasam la frigider 1h apoi servim felii taiate si ornate cu rondele de portocala.

Un comentariu:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme