Budinca si jeleu de capsune

Daca tot au aparut capsunele,e adevarat nu sunt de la noi,am facut ceva dulce ca de mancat mai rabd putin si apar ale noastre ca-s mai gustoase.
Ingrediente:1plic praf de budinca cu aroma de capsune,500g capsune,500ml lapte,4linguri zahar,2foi de gelatina,4linguri fulgi de ciocolata
Pregatim budinca dupa instructiunile de pe plic in 500ml lapte si 2linguri zahar;cine doreste poate pune mai mult zahar,eu doar 2linguri pun;dupa ce s-a ingrosat si s-a racit bine,amestecam fulgii de ciocolata,umplem cupele pana la jumatate si le lasam la frigider.
Pentru jeleu,punem intr-un vas pe foc mic capsunele curatate de codite,spalate,taiate care sunt mari,cu 2linguri zahar,amestecam pana se topeste si s-a format un sirop;dam vasul deoparte,pasam cu blenderul fructele,trecem prin sita,piureul il punem din nou pe foc iar cand a ajuns la temperatura de fierbere,incorporam gelatina hidratata,amestecam pana se dizolva iar dupa ce s-a racit completam cupele,ornam cu fructe si lasam la frigider pana in momentul servirii.

3 comentarii:

  1. Un desert rapid si bun! O saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cand aud de capsuni....uit de tot si de toate ! Si de dieta si de regim...asa ca iau si eu o cupa mica.
    Prea e buna....prea ca facuta de LULU !
    Te tzuc soro !

    RăspundețiȘtergere
  3. E o bunatate,cand vine Alex draga Sidy sa-i faci si lui!!
    Va pup Sara si Sidy!!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme