Briose cu caramel de ardei

Stand cu gandurile mele,la un moment dat mi-a venit pofta de ceva dulce;mi-am adus eu cate ceva de acasa dar tot imi mai trebuia ceva,asa ca am inceput cautarile prin dulapul Anei(fata mea)si am dat de un borcanel de caramel de ardei;am vazut si prin magazine pe aici dulceata de ardei iuti,am vazut si pe diferite sit-uri dar sincera sa fiu nu am fost curioasa de reteta.
M-am apucat de facut aceste briose,nestiind care va fi finalul,pentru ca acest caramel,era destul de iute;insfarsit,am zis,fie ce-o fi dar surpriza a fost mare cand dupa ce s-au racit,am incercat una iar gustul a fost super bun,abia dupa ce am terminat de mancat,am simtit putina iuteala!!!
Cred ca se poate pregati si cu dulceata cine are.
Ingrediente:4oua,120g faina,2lingurite praf de copt,120g zahar,un praf de sare,caramel de ardei
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si jumatate din cantitatea de zahar;galbenusurile se fraca cu restul de zahar pana devin o crema albicioasa,dupa care se incorporeaza la albus,apoi se adauga faina cu praful de copt si se amesteca usor cu telul
Se pun in formele de briose cate 1lingura de aluat,apoi 1lingurita de caramel
se acopera cu alta lingura de aluat
si se lasa la cuptor 30min fara sa se deschida usa cuptorului

Se scot din forme dupa ce s-au racit,se pudreaza si se servesc.




2 comentarii:

  1. Interesant ! Pina la urma am inteles ca era vorba despre ardei iuti( caramel) da ? Eu am intrat sa vad cum l-ai facut...cand colo: surpriza !
    Era gata facut....
    Doamne soro, ca multe iti mai trec prin cap !
    Sa ai o noua saptamana plina cu realizari, te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere
  2. Daaa,bune de tot au fost briosele,nici nu s-a simtit iuteala!!
    Pup si multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme