Saint-jacques pe pat de smochine de barbaria
Vin cu o reteta superba cu fructe de mare,asta chiar de mine e facuta si-mi pare rau ca nu a fost mai mult;am cumparat aceste smochine de barbaria,sau smochine indiene,sau pe intelesul tuturor,fructe de cactus,mai mult din curiozitate sa vad cum sunt.Aceste fructe nu prea se gatesc,sunt folosite mai mult in industria farmaceutica,insa pulpa se consuma,asa ca,a gasit Ana aceasta reteta pe un site francez,am facut-o si a fost incredibil de gustoasa
INGREDIENTE:12buc saint-jacques,4smochine de barbaria,100ml sos,3linguri ulei de masline,sare,piper
INGREDIENTE SOS:1smochina de barbaria,2echalote(ceapa lunguiata frantuzeasca),1morcov mic,1lingura unt,200ml vin alb,3galbenusuri,sare,piper,50ml sos de peste din comert sau facut in casa(eu am avut cumparat,dar am si reteta de sos de peste daca doreste cineva)
Pentru inceput pregatim sosul;in tigaia cu unt,calim echalotele taiate marunt si morcovul ras fin,dupa 2min,adaugam smochina
vinul,sosul de peste si lasam sa fiarba incet pana scade la jumatate
Dupa acest timp,se strecoara,se condimenteaza dupa gust,se adauga galbenusurile si se amesteca pe foc mic sau pe bain-marie pana se ingroasa
apoi lasam deoparte.
Smochinele curatate de coaja si taiate in jumatati, se lasa pe o farfurie;in tigaie cu ulei incins,se pun saint-jacques si se tin cate 1min pe fiecare parte apoi se scot si se condimenteaza cu sare si piper
In aceeasi tigaie se pun smochinele si se tin 2-3min pe fiecare parte
Acum se monteaza farfuria;se pun jumatati de smochina pe farfurie,pe fiecare jumatate cate doua scoici iar alaturi sos iar pentru inca o culoare,eu am adaugat si o crenguta de rozmarin;nu trebuia dar....
Atentie:in situatia in care doreste cineva sa incerce aceasta reteta,smochinele trebuiesc curatate tinand in mana o carpa(laveta),pentru ca au niste spini foarte mici,aproape invizibili altfel, dupa ce terminati de curatat coaja,toti vor fi in palmele voastre si nu ma intrebati cum am scapat eu de ei!!!!!
INGREDIENTE:12buc saint-jacques,4smochine de barbaria,100ml sos,3linguri ulei de masline,sare,piper
INGREDIENTE SOS:1smochina de barbaria,2echalote(ceapa lunguiata frantuzeasca),1morcov mic,1lingura unt,200ml vin alb,3galbenusuri,sare,piper,50ml sos de peste din comert sau facut in casa(eu am avut cumparat,dar am si reteta de sos de peste daca doreste cineva)
Pentru inceput pregatim sosul;in tigaia cu unt,calim echalotele taiate marunt si morcovul ras fin,dupa 2min,adaugam smochina
vinul,sosul de peste si lasam sa fiarba incet pana scade la jumatate
Dupa acest timp,se strecoara,se condimenteaza dupa gust,se adauga galbenusurile si se amesteca pe foc mic sau pe bain-marie pana se ingroasa
apoi lasam deoparte.
Smochinele curatate de coaja si taiate in jumatati, se lasa pe o farfurie;in tigaie cu ulei incins,se pun saint-jacques si se tin cate 1min pe fiecare parte apoi se scot si se condimenteaza cu sare si piper
In aceeasi tigaie se pun smochinele si se tin 2-3min pe fiecare parte
Acum se monteaza farfuria;se pun jumatati de smochina pe farfurie,pe fiecare jumatate cate doua scoici iar alaturi sos iar pentru inca o culoare,eu am adaugat si o crenguta de rozmarin;nu trebuia dar....
Atentie:in situatia in care doreste cineva sa incerce aceasta reteta,smochinele trebuiesc curatate tinand in mana o carpa(laveta),pentru ca au niste spini foarte mici,aproape invizibili altfel, dupa ce terminati de curatat coaja,toti vor fi in palmele voastre si nu ma intrebati cum am scapat eu de ei!!!!!
Prezentare de nota 10 !
RăspundețiȘtergereBravo tie Lulu....si sa va fie de bine bunatatea.
Vaaai,asa ceva nu am mancat si cred ca nici nu voi mai manca vreo data,atat de buna a fost!! am avut fiecare cate o farfurie asa cum se vede,dar eu as mai fi vrut inca doua,hihi!!!
RăspundețiȘtergereInteresanta reteta ta!Felicitari!
RăspundețiȘtergere