Coronita cu mac

Pentru masa Sarbatorilor de iarna din acest an(2014),parca vroiam sa fac ceva mai altfel,sa ies putin din tiparul din alti ani asa ca am luat caietele mele si chiar in primul caiet care este din 2008,am gasit o reteta nefacuta(cum o fi scapat???) asa ca m-am pus pe treaba!!
AVEM NEVOIE DE:500g faina,180ml lapte,100g zahar,3galbenusuri,1ou intreg,100g unt topit,20g drojdie proaspata,sare,arome
Umplutura1-rahat taiat cubulete
Umplutura2-150g mac macinat,150g zahar,3-4linguri lapte,2plicuri zahar vanilat
Din ingrediente,se pregateste un aluat ca pentru cozonac(nu trebuie char atat de pretentios),iar dupa ce a crescut,se imparte in doua bucati inegale;bucata mica se aplatizeaza pe masa cu palmele,se pune rahat pe toata suprafata si se ruleaza;se procedeaza la fel si cu bucata mai mare,se intinde pe toata suprafata crema de mac,peste crema se pune ruloul cu rahat,se ruleaza impreuna

apoi se pune in forma de guguluf unsa cu unt si tapetata cu faina iar in centrul formei,eu am pus un borcan de asemenea uns cu unt sau putin ulei, ca sa nu se uneasca aluatul atunci cand creste
Suprafata coronitei se taie cu un foarfec de bucatarie in zig,zag in asa fel ca sa se taie si ruloul cu mac
Se lasa sa mai creasca,se unge cu galbenus se presara deasupra mac si se lasa la cuptor la foc mic 50-60min
Dupa ce s-a racit se scoate din forma si se pune pe un platou.

Am omis sa va spun cum se face umplutura de mac
Se pune pe foc intr-un vas mic laptele cu zahar,dupa ce s-a topit se adauga macul,daca este prea lichid se lasa pe foc sa scada,iar la sfarsit zaharul vanilat.



0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme