Crema catalana

Am primit de curand un premiu de la Gustos.ro,premiu ce consta in cartea renumitului bucatar Gordon Ramsay;incredibil,nici prin minte nu-mi trecea vreo data ca voi avea asa ceva,cartea bucatarului de care m-am indragostit la prima vedere,pentru ca stie sa fie bucatar,familist,stie sa glumeasca,stie sa se adapteze in toate conditiile de viata si de bucatarit!!
Nu am stat prea mult pe ganduri,am inceput s-o rasfoiesc si cand am vazut ce retete usoare sunt,m-am pus pe gatit;pentru inceput am facut aceasta crema,super gustoasa si super usoara;se aseamana cu reteta frantuzeasca Creme brulee,doar ca are un alt mod de pregatire.
AVEM NEVOIE DE:
4galbenusuri
70g zahar
2linguri amidon alimentar
coaja rasa de la 1lamaie si 1portocala
1baton de scortisoara
250ml lapte
250ml smantana lichida
1lingura zahar brun
MOD DE PREGATIRE
Se freaca galbenusurile cu zahar iar cand a rezultat o crema albicioasa,se adauga amidonul
Intr-un vas pe foc mic se pune laptele,smantana,coaja de citrice,scortisoara,se lasa doar 2-3min apoi se da deoparte acoperit vasul sa se infuzeze aromele si sa se raceasca in acelas timp.
Se strecoara laptele si se amesteca bine fara sa se formeze cocoloase,cu crema de galbenusuri apoi se rastoarna inapoi in vas,se tine pe foc mic,se amesteca continuu cu telul sa nu se prinda de fundul vasului pana se ingroasa,apoi
Se imparte apoi compozitia in ramekins,se acopera cu folie alimentara(chiar peste crema) sa nu faca deasupra crusta,si se lasa la frigider 1h
La servire,se pudreaza cu zahar brun apoi se caramelizeaza cu pistolul special
Aici aveti originalul cu crema mea!!









Un comentariu:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme