Prajitura fara zahar

Am facut aceasta prajitura in Franta,a fost super buna,mi-am adus de acolo ce am crezut ca nu gasesc la noi si am repetat-o iar acum o recomand tuturor celor care ma cititi!!
AVEM NEVOIE DE:
1pachet de unt
3oua
200g faina
1/2lingurita praf de copt
4linguri indulcitor praf
1lamaie
1portocala
1lingurita de ghimbir proaspat ras
un praf de sare
1borcan cu dulceata de mandarine(tot fara zahar,cumparat din magazinul BIO)dar cred ca se gaseste si la noi
SE PREGATESTE ASA:
Se freaca untul moalecu indulcitor pana rezulta o crema,se adauga coaja de la citrice rasa,ghimbirul,galbenusurile pe rand,mixand energic dupa fiecare,se mai adauga faina amestecata cu praful de copt,intercaland cu zeama de la citrice iar la sfarsit albusurile batute spuma cu un praf de sare amestecand usor cu o spatula sau telul
Se rastoarna compozitia in forma tapetata cu hartie(eu folosesc numai forme de silicon si nu mai e nevoie nici de hartie,nici sa fie unse) si se lasa la cuptor la foc mic 40min
Dupa ce s-a copt,se rastoarna pe platou si cat este fierbinte,se unge cu dulceata de mandarine dar mai intai se rastoarna intr-un bol si se lasa la microunde 2min
Dupa ce s-a racit,se taie si se serveste






Un comentariu:

  1. O minunatie, tare buna trebuie sa fie !
    Dar...eu sunt in razboi cu dulciurile, pina la Paste !
    Un pachet cu unt....grasimea pentru un an de zile !
    Multumesc frumos soro, esti o dulce, dar....ti-o las tie, de data aceasta....!
    Te tzuc .

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme