Supa crema de mazare cu jambon

Aceasta supa este preferata copiilor din Franta,inclusiv Eva de 3ani, este innebunita dupa ea dar fara jambon bineinteles si daca am ramas in urma tare cu retetele pe blog aduse,acum i-a venit randul acestei bunatati
AVEM NEVOIE DE:
300g mazare congelata
3catei de usturoi
1ardei gras verde
1ceapa
1morcov
1dovlecel mediu
50g unt
1tija de telina
1cutie lapte de cocos
2felii subtiri de jambon sau bacon
1/2lingurita nucsoara
sare,piper,parmezan
SE PREGATESTE IN FELUL URMATOR:
In olita cu unt topit se pun la calit toate legumele curatate,spalate si taiate,inclusiv mazarea,1lingurita cu sare iar dupa ce s-au inmuiat se adauga 2-3cani cu apa si se lasa la fiert 45-50min
Dupa ce au fiert,se strecoara,legumele se paseaza cu blenderul vertical
se rastoarna in vas,se pune din nou pe foc,se adauga laptele de cocos,se condimenteaza cu sare,piper si nucsoara iar dupa 1-2clocote se opreste focul
Pentru cine doreste mai subtire,poate adauga si supa de la fiertul legumelor dar mie-mi place mai cremoasa;separat in tigaia de tefal,se pune jambonul iar cand a devenit crocant se scoate.
Supa se serveste in bol cu jambon deasupra
sau doar cu parmezan







0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

Google+ Followers

Persoane interesate