Papanasi
Aceasta reteta am facut-o pentru provocarea Weekend cu spor initiata in 2013 de Stefania Anastasiu,unde in fiecare luna,cate un blogger este gazda iar prietenii invitati sau nu(participa toti cei care doresc),trebuie sa reproduca o anumita reteta din categoria propusa de gazda.
In aceasta luna gazda este Gina Bradea si pentru ca suntem in luna dragostei,a ales ca sa pregatim ceva dulce.Eu pentru ca am avut ceva branza proaspata prin frigider,am facut acesti papanasi care-mi plac foarte mult,sper ca si tie Gina!!
AVEM NEVOIE DE:
2oua mari
2linguri de gris
500g branza proaspata bine scursa
400g faina
sare
coaja de lamaie
1/2lingurita bicarbonat
ulei pentru prajit
1borcan dulceata
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se amesteca faina,grisul,sare,ouale batute si amestecate cu branza si coaja de lamaie,apoi bicarbonatul stins;dupa omogenizarese lasa 10min.sa se odihneasca
Pe masa de lucru presarata cu faina,se pune cate o lingura din compozitia de branza,se trece prin faina,se aplatizeaza apoi se face o gaura cu degetul in mijloc
si se pun la prajit in mult ulei incins iar dupa ce s-au rumenit frumos,se scot pe un platou
Tot din aceasta compozitie se formeaza mici sfere la fel prajite,care in momentul servirii,se aseaza pe gaura din mijlocul papanasilor
Se servesc pe farfurie pudrati cu zahar si dulceata din belsug.Eu am avut dulceata de dude,dar se mai pot servi si cu smantana
Un alt an,aceeasi reteta dar platou diferit
Am folosit de aceasta data dulceata de afine pe margini si mijloc,dulceata de pepene galben.
In aceasta luna gazda este Gina Bradea si pentru ca suntem in luna dragostei,a ales ca sa pregatim ceva dulce.Eu pentru ca am avut ceva branza proaspata prin frigider,am facut acesti papanasi care-mi plac foarte mult,sper ca si tie Gina!!
AVEM NEVOIE DE:
2oua mari
2linguri de gris
500g branza proaspata bine scursa
400g faina
sare
coaja de lamaie
1/2lingurita bicarbonat
ulei pentru prajit
1borcan dulceata
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se amesteca faina,grisul,sare,ouale batute si amestecate cu branza si coaja de lamaie,apoi bicarbonatul stins;dupa omogenizarese lasa 10min.sa se odihneasca
Pe masa de lucru presarata cu faina,se pune cate o lingura din compozitia de branza,se trece prin faina,se aplatizeaza apoi se face o gaura cu degetul in mijloc
si se pun la prajit in mult ulei incins iar dupa ce s-au rumenit frumos,se scot pe un platou
Tot din aceasta compozitie se formeaza mici sfere la fel prajite,care in momentul servirii,se aseaza pe gaura din mijlocul papanasilor
Se servesc pe farfurie pudrati cu zahar si dulceata din belsug.Eu am avut dulceata de dude,dar se mai pot servi si cu smantana
Un alt an,aceeasi reteta dar platou diferit
Am folosit de aceasta data dulceata de afine pe margini si mijloc,dulceata de pepene galben.
Ador papanasii! Mi-ai facut pofta cu ai tai!
RăspundețiȘtergereCe bine arata, Lulu! Trebuie sa fac si eu, urgent :)
RăspundețiȘtergereSa-i faci Gina ca tare buni sunt!!
RăspundețiȘtergere