Supa crema de leurda
Am facut multe supe creme pentru ca-mi plac foarte mult, dar aceasta are un gust waw!!
AVEM NEVOIE DE:
2legaturi de leurda
1ceapa
1morcov
1tija de telina
2cartofi
1lingura unt sau 3linguri ulei de masline
1l supa de pui
1cutie lapte de cocos
sare,lamaie inghetata,parmezan
10cm de radacina de ghimbir proaspata
CUM SE PROCEDEAZA:
In vasul cu unt se pun legumele curatate,spalate si taiate,leurda bine spalata si de aemenea si ea taiata
se adauga supa de pui si se lasa la fiert cu capac 30-40min
Dupa ce au fiert bine,se strecoara,se paseaza totul cu blenderul vertical
Piureul obtinut se amesteca cu laptele de cocos,se pune din nou pe foc,pentru cine doreste o supa mai lichida,se poate adauga apa de la fiertul legumelor,se condimenteaza dupa gust iar la primul clocot se opreste focul.Se serveste cu lamaie inghetata rasa deasupra si parmezan dar si o felie de lamaie.
Am mai vorbit despre lamaia inghetata dar pentru cine nu a citit,mai spun o data;se pune la congelator o lamaie si se lasa uitata acolo iar la nevoie se rade cu tot cu pulpa iar gustul este incredibil.Se foloseste la supe,retete cu peste.
Se poate pregati si in zilele de post asa ceva,doar inlocuind untul cu ulei,iar supa de pui cu supa de legume sau un cubulet de concentrat de legume;laptele de cocos,stie toata lumea ca-i de post si va recomand sa nu-l eliminati din reteta;se gaseste de Kaufland si nu este scump.
Un alt an,2017 o alta farfurie!nu cred ca are rost sa umplu blogul cu retete facute de zeci de ori,doar daca pe parcursul anilor am gasit ceva de adaugat sau de scos;de exemplu in acest an am facut supa putin mai lichida si mi-a placut mai mult!
Un alt an 2019,o alta supa,aceeasi reteta pentru ca este super,mega delicioasa si-mi pare rau ca aceasta planta nu poate fi gasita si-n timpul anului,doar primavara pentru ca zilnic as manca asa ceva!
AVEM NEVOIE DE:
2legaturi de leurda
1ceapa
1morcov
1tija de telina
2cartofi
1lingura unt sau 3linguri ulei de masline
1l supa de pui
1cutie lapte de cocos
sare,lamaie inghetata,parmezan
10cm de radacina de ghimbir proaspata
CUM SE PROCEDEAZA:
In vasul cu unt se pun legumele curatate,spalate si taiate,leurda bine spalata si de aemenea si ea taiata
se adauga supa de pui si se lasa la fiert cu capac 30-40min
Dupa ce au fiert bine,se strecoara,se paseaza totul cu blenderul vertical
Piureul obtinut se amesteca cu laptele de cocos,se pune din nou pe foc,pentru cine doreste o supa mai lichida,se poate adauga apa de la fiertul legumelor,se condimenteaza dupa gust iar la primul clocot se opreste focul.Se serveste cu lamaie inghetata rasa deasupra si parmezan dar si o felie de lamaie.
Am mai vorbit despre lamaia inghetata dar pentru cine nu a citit,mai spun o data;se pune la congelator o lamaie si se lasa uitata acolo iar la nevoie se rade cu tot cu pulpa iar gustul este incredibil.Se foloseste la supe,retete cu peste.
Se poate pregati si in zilele de post asa ceva,doar inlocuind untul cu ulei,iar supa de pui cu supa de legume sau un cubulet de concentrat de legume;laptele de cocos,stie toata lumea ca-i de post si va recomand sa nu-l eliminati din reteta;se gaseste de Kaufland si nu este scump.
Un alt an,2017 o alta farfurie!nu cred ca are rost sa umplu blogul cu retete facute de zeci de ori,doar daca pe parcursul anilor am gasit ceva de adaugat sau de scos;de exemplu in acest an am facut supa putin mai lichida si mi-a placut mai mult!
Un alt an 2019,o alta supa,aceeasi reteta pentru ca este super,mega delicioasa si-mi pare rau ca aceasta planta nu poate fi gasita si-n timpul anului,doar primavara pentru ca zilnic as manca asa ceva!
O minunatie de ciorba, buna , sanatoasa si plina cu vitamine !
RăspundețiȘtergerePina ai luat blenderul vertical in mana....pina acolo citesc ! Mai departe, nu, soro....Asa imi place mie, sa nu fie...CREMA !
Eeeei soro,pai daca se cheama supa crema,nu trebuie sa fie cremoasa???
RăspundețiȘtergerePup!
Imi place ideea, cred ca o sa incerc si eu, ca am cumparat cam multa leurda :)
RăspundețiȘtergereLaura iti garantez gustul,este ceva deosebit de bun si ma bucura faptul ca ai ales s-o pregatesti!pup si te mai astept!
RăspundețiȘtergereMaine am sa fac si eu ca prea mi se pare interesanta reteta .Am sa va spun cat de buna a iesit.
RăspundețiȘtergereAlin,chiar te rog sa-mi spui daca ti-a placut!
RăspundețiȘtergereO zi buna!
De la prima incercare a ramas reteta favorita . Multumesc !
RăspundețiȘtergereMa bucur Octavia si noua ne place mult!
Ștergere