Tocanita mamei

Vi s-a intamplat vreodata sa pregatiti o mancare iar cand este gata sa va treziti ca vorbiti singuri(e) si sa spuneti ca asta-i mancare gatita de mama???mie da,dar nu de mult si asta nu pot sa-mi explic,poate ar trebui sa ma uit mai des prin buletin nu??
Am facut aceasta tocanita dar fara sa-mi treaca prin minte ca este pregatita exact ca a mamei,de aceea am numit-o asa.
AVEM NEVOIE DE:
1tuci(eu inca mai pastrez tuciul mamei,are zeci de ani dar inca-si mai face treaba)
1pui(puiul meu este de tara;cam slabut dar a fost bun)
20ml ulei
500g ceapa
2morcovi
1/2telina
4cartofi
2linguri bulion de ardei
1cana cu rosii conservate de mine
2frunze de dafin
1leg,usturoi verde
sare,piper
patrunjel verde

CUM SE PROCEDEAZA:
Puiul curatat,spalat,portionat,se rumeneste in ulei apoi se scoate pe o farfurie;in uleiul ramas se adauga ceapa tocata marunt,radacinoasele rase,1cana cu apa si se lasa pe foc cu capac pana scade apa si ceapa e fiarta;
se adauga apoi pasta de ardei,rosiile,puiul,frunzele de dafin,1cana cu apa,cartofii taiati in sferturi,usturoiul curatat,spalat si taiat marunt si se lasa pe foc 30min;
Dupa acest timp,daca totul este fiert si tocanita a scazut,se condimenteaza,se adauga patrunjelul taiat marunt,se scot frunzele de dafin iar dupa cateva clocote,se opreste focul si se rastoarna tocanita intr-un vas mai mic.
Se serveste imediat,cum altfel decat cu mamaliguta si salata verde dar eu nu am avut si am gasit ratacita o muratura.Un deliciu!!







0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme