Budinca de tapioca cu jeleu exotic
Am cumparat in saptamana Sarbatorilor Pascale cateva fructe exotice,am mancat din ele sa le cunosc gustul,apoi din restul am facut aceasta minunata budinca pe care noi o avem in frigider mereu in perioada verii,cu o lingurita de gem deasupra sau fructe de sezon,sa nu va imaginati,ca-mi permit sa cumpar mereu asemenea fructe;este gustoasa si sanatoasa.
AVEM NEVOIE DE:
8linguri tapioca
400ml lapte
1cutie lapte de cocos
2linguri zahar
fructe exotice
JELEU ROSU:
2rodii
2tamarillo,i se mai spune rosia de copac
1lingura zahar
2foi de gelatina
JELEU GALBEN:
1mango
150g cumkat(ruda portocalei)
2fructul pasiunii
1lingura zahar
2foi de gelatina
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pregatesc mai intai cele doua jeleuri;se pun in storcatorul de fructe semintele de rodie,tamarillo taiat in doua,se scoate cu lingurita pulpa si se adauga si ea;piureul obtinut se pune intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul iar cand ajunge la punctul de fierbere,se da vasul deoparte si se inglobeaza gelatina hidratata in apa rece 5min,se amesteca bine si se lasa vasul la frigider
Pentru jeleul galben,se pun in storcator cubulete de mango curatat de coaja,fructele cumkat spalate pentru ca se pun cu coaja,miezul de la fructul pasiunii,piureul obtinut se pune intr-un vas mic pe foc impreuna cu zaharul iar cand ajunge la punctul de fierbere se da vasul deoparte,se inglobeaza gelatina hidratata in apa rece,se amesteca bine apoi se lasa la frigider
Pentru budinca se pun intr-un vas pe foc cele doua tipuri de lapte,zaharul,tapioca,se amesteca mereu pana se ingroasa apoi se imparte budinca in cupe si se lasa la frigider
Dupa ce budinca s-a intarit,se pune deasupra jeleu rosu iar in alte cupe jeleu galben si se lasa din nou la frigider sa se intareasca
La servire, cupa cu jeleu galben se orneaza cu seminte de rodie iar cupa cu jeleu rosu cu cate o fructa cumkat
AVEM NEVOIE DE:
8linguri tapioca
400ml lapte
1cutie lapte de cocos
2linguri zahar
fructe exotice
JELEU ROSU:
2rodii
2tamarillo,i se mai spune rosia de copac
1lingura zahar
2foi de gelatina
JELEU GALBEN:
1mango
150g cumkat(ruda portocalei)
2fructul pasiunii
1lingura zahar
2foi de gelatina
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pregatesc mai intai cele doua jeleuri;se pun in storcatorul de fructe semintele de rodie,tamarillo taiat in doua,se scoate cu lingurita pulpa si se adauga si ea;piureul obtinut se pune intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul iar cand ajunge la punctul de fierbere,se da vasul deoparte si se inglobeaza gelatina hidratata in apa rece 5min,se amesteca bine si se lasa vasul la frigider
Pentru jeleul galben,se pun in storcator cubulete de mango curatat de coaja,fructele cumkat spalate pentru ca se pun cu coaja,miezul de la fructul pasiunii,piureul obtinut se pune intr-un vas mic pe foc impreuna cu zaharul iar cand ajunge la punctul de fierbere se da vasul deoparte,se inglobeaza gelatina hidratata in apa rece,se amesteca bine apoi se lasa la frigider
Pentru budinca se pun intr-un vas pe foc cele doua tipuri de lapte,zaharul,tapioca,se amesteca mereu pana se ingroasa apoi se imparte budinca in cupe si se lasa la frigider
Dupa ce budinca s-a intarit,se pune deasupra jeleu rosu iar in alte cupe jeleu galben si se lasa din nou la frigider sa se intareasca
La servire, cupa cu jeleu galben se orneaza cu seminte de rodie iar cupa cu jeleu rosu cu cate o fructa cumkat
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!