Tort cu ciocolata
Am facut acest tort pentru Ziua Floriilor,zi in care in famile au fost multe aniversari:ziua micutei frantuzoaice EVA-CRINA;sa cresti mare si sanatoasa floarea bunicii!MIHAELA fiica noastra mare din Italia a implinit o foarte frumoasa varsta;LA MULTI ANI Miha,multa sanatate si sa fii puternica toata viata asa cum te stiu!apoi cei doi nepoti gemeni CRISTI si CRISTINA care la fel au implinit o frumoasa varsta;LA MULTI ANI copii,multa sanatate si un drum in viata presarat cu multe flori!
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
4oua
4linguri zahar
4linguri faina
2linguri ulei
arome,sare
CREMA:
2oua
1lingura cacao
2tablete de ciocolata menaj
1lingura faina
250ml lapte
3linguri zahar
GANASH:
200g ciocolata
25g unt
100ml frisca lichida
CUM SE PROCEDEAZA:
1-Albusurile batute spuma cu un praf de sare si zahar,se adauga galbenusurile frecate cu ulei,arome,faina,iar dupa omogenizare se rastoarna in forma mica de tort cu hartie pe fund,se lasa la cuptor la foc mic 30min,dupa ce se face testul cu scobitoarea se opreste focul iar forma se lasa in cuptor sa se raceasca,altfel se lasa la mijloc
2-Se mixeaza intr-un vas ouale cu zahar,se adauga cacao,faina,laptele,se pune vasul pe foc,se adauga ciocolata si se amesteca pana se ingroasa
3-Se pune frisca intr-un vas pe bain-marie impreuna cu ciocolata,se amesteca pana se topeste,se da vasul deoparte si se incorporeaza untul
Blatul dupa ce s-a racit se taie pe orizontala,se insiropeaza cu cateva linguri cu orice sirop doreste fiecare(nu se insiropeaza mult,pentru ca blatul este foarte fraged),se adauga crema,se acopera cu a doua foaie
Se toarna deasupra ganashul,se uniformizeaza apoi se lasa la frigider cateva ore
In momentul servirii,se orneaza tortul dupa preferintele fiecaruia apoi se taie si se serveste.
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
4oua
4linguri zahar
4linguri faina
2linguri ulei
arome,sare
CREMA:
2oua
1lingura cacao
2tablete de ciocolata menaj
1lingura faina
250ml lapte
3linguri zahar
GANASH:
200g ciocolata
25g unt
100ml frisca lichida
CUM SE PROCEDEAZA:
1-Albusurile batute spuma cu un praf de sare si zahar,se adauga galbenusurile frecate cu ulei,arome,faina,iar dupa omogenizare se rastoarna in forma mica de tort cu hartie pe fund,se lasa la cuptor la foc mic 30min,dupa ce se face testul cu scobitoarea se opreste focul iar forma se lasa in cuptor sa se raceasca,altfel se lasa la mijloc
2-Se mixeaza intr-un vas ouale cu zahar,se adauga cacao,faina,laptele,se pune vasul pe foc,se adauga ciocolata si se amesteca pana se ingroasa
3-Se pune frisca intr-un vas pe bain-marie impreuna cu ciocolata,se amesteca pana se topeste,se da vasul deoparte si se incorporeaza untul
Blatul dupa ce s-a racit se taie pe orizontala,se insiropeaza cu cateva linguri cu orice sirop doreste fiecare(nu se insiropeaza mult,pentru ca blatul este foarte fraged),se adauga crema,se acopera cu a doua foaie
Se toarna deasupra ganashul,se uniformizeaza apoi se lasa la frigider cateva ore
In momentul servirii,se orneaza tortul dupa preferintele fiecaruia apoi se taie si se serveste.
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!