Placinta aperitiv cu ceapa si ton
Particip la #ProvocareaSunFood,lansata de SunFood Fructe Si Legume
Am raspuns la invitatia catorva fete si astfel am intrat in doua grupuri iar fiecare dintre noi,trebuie sa gatim ceva cu conservele de la SunFood Fructe Si Legume;
In primul grup sunt alaturi de Monica Horoiu si Stefania Anastasiu si am gatit aceasta placinta cu un gust minunat.
AVEM NEVOIE DE:
400g iaurt
100g unt
2oua
1lingurita zahar
280g faina
1lingurita praf de copt
3legaturi de ceapa verde
1conserva mare de Ton maruntit in ulei de la SunFood Fructe Si Legume
sare,piper
1conserva de Porumb boabe de la SunFood Fructe Si Legume
CUM SE PROCEDEAZA:
Se scurge uleiul de la conserva in tigaie,se caleste ceapa curatata si taiata marunt,dupa ce s-a inmuat putin se adauga si tonul,sare,piper apoi se da deoparte
Se bat ouale cu un praf de sare,zahar,unt topit,iaurt iar la sfarsit se incorporeaza faina cu praful de copt
Aluatul trebuie sa fie de consistenta unei smantani groase care curge
Se rastoarna in orice tava sau forma doreste fiecare jumatate din aluat,deasupra ceapa,peste ceapa 3linguri de boabe de porumb,se acopera cu restul de aluat si se lasa la cuptor 40min la foc mic
Cand se scoate tava din cuptor,aveti surpriza sa vedeti suprafata crapata;nu va faceti griji ca se strange dupa ce se raceste,de aceea este indicat ca sa ramana in tava pana se raceste bine
Se rastoarna apoi pe un platou,se taie si se serveste(tot rece)
Am raspuns la invitatia catorva fete si astfel am intrat in doua grupuri iar fiecare dintre noi,trebuie sa gatim ceva cu conservele de la SunFood Fructe Si Legume;
In primul grup sunt alaturi de Monica Horoiu si Stefania Anastasiu si am gatit aceasta placinta cu un gust minunat.
AVEM NEVOIE DE:
400g iaurt
100g unt
2oua
1lingurita zahar
280g faina
1lingurita praf de copt
3legaturi de ceapa verde
1conserva mare de Ton maruntit in ulei de la SunFood Fructe Si Legume
sare,piper
1conserva de Porumb boabe de la SunFood Fructe Si Legume
CUM SE PROCEDEAZA:
Se scurge uleiul de la conserva in tigaie,se caleste ceapa curatata si taiata marunt,dupa ce s-a inmuat putin se adauga si tonul,sare,piper apoi se da deoparte
Se bat ouale cu un praf de sare,zahar,unt topit,iaurt iar la sfarsit se incorporeaza faina cu praful de copt
Aluatul trebuie sa fie de consistenta unei smantani groase care curge
Se rastoarna in orice tava sau forma doreste fiecare jumatate din aluat,deasupra ceapa,peste ceapa 3linguri de boabe de porumb,se acopera cu restul de aluat si se lasa la cuptor 40min la foc mic
Cand se scoate tava din cuptor,aveti surpriza sa vedeti suprafata crapata;nu va faceti griji ca se strange dupa ce se raceste,de aceea este indicat ca sa ramana in tava pana se raceste bine
Se rastoarna apoi pe un platou,se taie si se serveste(tot rece)
De vreo doua ore ma tot uit pe aici si inghit in sec si nu ma hotarasc. Lulu draga, ce imi recomanzi bun de la tine din peste? Dupa mine arata minunat si apetisant toate...Ai mila, rogu-te si da-mi o mana de ajutor recomandandu-mi ceva! ;) Te imbratisez!
RăspundețiȘtergereDraga mea,ma bucur cand aud asa ceva;tot ce pregatesc este bun,altfel nu as posta aici sa ma fac de ras;este delicioasa si aceasta placinta,dar ti-am trimis mesaj privat!
RăspundețiȘtergerePup cu drag!