Tort kodrit-kadir

Este un tort bun,bun de tot;reteta o am de la o prietena virtuala care-mi este foarte draga chiar daca nu ne cunoastem,prietena care locuieste in Amman-Iordania
Acum am incercat reteta,dar cu alta ocazie,o voi imbunatati si anume,voi face un ornament deasupra.
AVEM NEVOIE PENTRU BLAT DE:
1ou
3linguri zahar
100ml lapte
50ml ulei
1lingurita praf de copt
4linguri faina
2linguri cacao
esenta de rom
CREMA:
700ml lapte
4oua mari
4linguri zahar
esenta de vanilie
CARAMEL:
6linguri zahar

CUM PROCEDAM:
Se pregateste in primul rand caramelul;se topeste in cratita zaharul iar dupa ce s-a topit,se misca vasul in asa fel,incat sa se prinda pe pereti
Se bate oul cu un praf de sare,zahar,ulei,se adauga laptele,esenta de rom apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si cacao;in alt vas se amesteca ouale batute usor cu un praf de sare,zahar esenta de vanilie, si lapte
apoi se rastoarna in vasul cu caramel iar pe mijloc,compozitia pentru blat
Se lasa la cuptor 40min iar dupa ce s-a racit bine se rastoarna pe un platou
Dupa cum se observa,acest tort,se aseamana cu Tortul de crema de zahar ars pe care-l gasiti aici pentru cine doreste sa-l faca
Eu am servit acest tort cu Creme anglaise deasupra






0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme