Gogosi pufoase
Cu aceasta reteta particip la provocarea Traditie si gastronomie romaneasca initiata de Gina Bradea
si cum in fiecare luna trebuie sa fie cineva gazda,in aceasta luna este Simona Kitchen
Aceste gogosi imi aduce aminte de anii copilariei cand era singurul desert de Duminica;erau si sunt atat de moi si pufoase,incat nu reusea mama sa le prajesca,la cat de repede se terminau!
Compozitia este simpla,important e consistenta lui si modul de prajire
AVEM NEVOIE DE:
500g faina
1plic drojdie uscata
4-5linguri ulei
4linguri miere
un praf de sare
apa calda si ulei pentru prajit
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un bol se dizolva drojdia cu putina apa calda,se rastoarna peste faina pusa intr-un castron,se adauga 1/2lingurita sare,mierea,ulei,apoi apa calda cate putin amestecand continuu cu un tel,pana ajunge la consistenta unei smantani,ca in imagine
Se acopera vasul si se lasa la crescut pana-si dubleaza volumul;dupa acest timp,se pune 1kg de ulei intr-un tuci sau ceaun,eu am pus in cratita de inox,se lasa sa se infierbante bine,apoi cu o lingura inmuiata in ulei(sa cada mai repede aluatul),se ia din aluat si se da drumul in baia de ulei,focul fiind micsorat
Dupa ce sunt rumenite pe ambele parti,se scot cu o spumiera intr-o farfurie cu hartie de bucatarie iar dupa ce s-a absorbit uleiul in surplus,se transfera pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra;eu am pus deasupra putin miez de nuca taiat marunt cu cutitul.
Super bune!
si cum in fiecare luna trebuie sa fie cineva gazda,in aceasta luna este Simona Kitchen
Aceste gogosi imi aduce aminte de anii copilariei cand era singurul desert de Duminica;erau si sunt atat de moi si pufoase,incat nu reusea mama sa le prajesca,la cat de repede se terminau!
Compozitia este simpla,important e consistenta lui si modul de prajire
AVEM NEVOIE DE:
500g faina
1plic drojdie uscata
4-5linguri ulei
4linguri miere
un praf de sare
apa calda si ulei pentru prajit
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un bol se dizolva drojdia cu putina apa calda,se rastoarna peste faina pusa intr-un castron,se adauga 1/2lingurita sare,mierea,ulei,apoi apa calda cate putin amestecand continuu cu un tel,pana ajunge la consistenta unei smantani,ca in imagine
Se acopera vasul si se lasa la crescut pana-si dubleaza volumul;dupa acest timp,se pune 1kg de ulei intr-un tuci sau ceaun,eu am pus in cratita de inox,se lasa sa se infierbante bine,apoi cu o lingura inmuiata in ulei(sa cada mai repede aluatul),se ia din aluat si se da drumul in baia de ulei,focul fiind micsorat
Dupa ce sunt rumenite pe ambele parti,se scot cu o spumiera intr-o farfurie cu hartie de bucatarie iar dupa ce s-a absorbit uleiul in surplus,se transfera pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra;eu am pus deasupra putin miez de nuca taiat marunt cu cutitul.
Super bune!
Cat de faine sunt!! Si mie imi aminteste tot de copilarie, de gogosile bunicii..
RăspundețiȘtergereMultumesc de participare!
Pupici
Delicoase. Tare-as vrea sa le gust :)
RăspundețiȘtergereimi plac tare mult gogosile, asa ca servesc si eu una!
RăspundețiȘtergereNu fac prea des,dar imi plac tare mult.Pup cu drag
RăspundețiȘtergereSi eu va multumesc dragele mele pentru aprecieri si pentru vizita!
RăspundețiȘtergereVa imbratisez!