Inghetata de menta2

Pentru tort,mi-am dorit sa faca parte si aceasta inghetata de menta,pentru aroma si culoare.
Este pregatita tot cu sirop ca si cea de mac,sirop pregatit de mine iar daca doreste cineva,reteta se gaseste  aici
AVEM NEVOIE DE:
400ml baza pentru inghetata -reteta  aici
50ml sirop de menta
cateva picaturi colorant alimentar verde
esenta de menta
Am folosit colorant,la fel si la inghetata de mac,pentru ca siropurile nu sunt atat de puternic colorate
Se amesteca baza pentru inghetata care a stat o zi la frigider cu sirop,colorant si esenta iar dupa omogenizare se rastoarna in masina si se proceseaza 30min
Pentru cine doreste ca intradevar sa savureze o inghetata in 30min,trebuie sa se tina cont de:
cuva masinii, trebuie sa stea la congelator cateva zile nu doar 24de ore cat scrie in instructiuni,apoi compozitia trebuie si ea sa fie foarte rece,deci se tine la frigider sau 15-20min la congelator
Aceasta este varianta pentru consum,dar eu cum am pregatit-o pentru tort,o las lichida nu o mai pun in masina.


2 comentarii:

  1. Nu asa ceva nu se poate! Nu mai rezist! Este inghetata mea preferata! Felicitari, pentru tot ce faci, Lulu! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Daaa Vicky,este bestiala ca sa zic asa!aromata,racoroasa,minunata pentru zile toride!
    Pup draga mea!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme