Inghetata de trandafiri
Aceasta inghetata,nu are textura unei inghetate,este mai bine spus(pe intelesul tuturor)o sarlota pusa la congelator;am gasit reteta intr-o fila de calendar si mi s-a parut interesanta;insa gustul si aroma,cred ca va imaginati!
AVEM NEVOIE DE:
200g rahat de trandafiri
200ml smantana lichida
200ml frisca lichida
3albusuri
2linguri zahar
DECOR:
sirop de trandafiri reteta o gasiti AICI
CUM SE PROCEDEAZA:Rahatul taiat cubulete mici,se pune intr-un vas pe foc mic impreuna cu smantana
Se amesteca pana se topeste rahatul dar nu de tot iar compozitia se ingroasa apoi se da vasul deoparte
Cat timp se raceste,dar foarte bine,se bat albusurile spuma cu zahar,se incorporeaza frisca de asemenea batuta,apoi se amesteca cu rahatul
Dupa ce totul este omogenizat,se imparte compozitia in diferite forme mici sau una singura mare si se lasa la congelator pana a doua zi
La servire,se rastoarna pe farfurii mici,intorcand marginile formei spre exterior(astfel cade foarte usor) iar deasupra,sirop de trandafiri.
AVEM NEVOIE DE:
200g rahat de trandafiri
200ml smantana lichida
200ml frisca lichida
3albusuri
2linguri zahar
DECOR:
sirop de trandafiri reteta o gasiti AICI
CUM SE PROCEDEAZA:Rahatul taiat cubulete mici,se pune intr-un vas pe foc mic impreuna cu smantana
Se amesteca pana se topeste rahatul dar nu de tot iar compozitia se ingroasa apoi se da vasul deoparte
Cat timp se raceste,dar foarte bine,se bat albusurile spuma cu zahar,se incorporeaza frisca de asemenea batuta,apoi se amesteca cu rahatul
Dupa ce totul este omogenizat,se imparte compozitia in diferite forme mici sau una singura mare si se lasa la congelator pana a doua zi
La servire,se rastoarna pe farfurii mici,intorcand marginile formei spre exterior(astfel cade foarte usor) iar deasupra,sirop de trandafiri.
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!