Tarta cu gem
Aluatul de la aceasta tarta este asemanator cu Lintzer si pentru ca am borcane cu gem din belsug,trebuie sa le termin pentru ca, incet incet apar fructele si nu-mi place sa tin gemurile ani de zile,nici nu-i sanatos ca sa zic asa!
AVEM NEVOIE DE:
1cana ulei
1/3cana zahar
7linguri suc de portocale
coaja rasa de lamaie si portocala
7linguri coniac
1praf de copt
4cani cu faina
1borcan cu gem
50g migdale sau miez de nuca
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se amesteca uleiul cu zahar pana se topeste,un praf de sare,suc de portocale,coaja de lamaie si portocala,coniacul apoi faina amestecata cu praful de copt;se framanta un aluat potrivit de tare,se infasoara in folie alimentara si se lasa la frigider30min;
Dupa acest timp,intr-o tava unsa si tapetata cu faina,se capitoneaza cu treisferturi din aluat,se preseaza cu o lingura sau cu palmele pe fundul tavii si pereti,astfel formand blatul apoi se lasa deoparte
Intr-un bol se amesteca gemul cu migdalele taiate
si se rastoarna peste blat
iar din aluatul oprit se intinde o foaie,se taie suvite,se pun deasupra peste gem in forma de grilaj
Se lasa la cuptor 40-50min la foc mic
iar dupa ce s-a racit se taie si se serveste
Se va observa ca abia a doua zi aceasta tarta este mai buna iar blatul nu va mai fi crocant ci unul pufos.
AVEM NEVOIE DE:
1cana ulei
1/3cana zahar
7linguri suc de portocale
coaja rasa de lamaie si portocala
7linguri coniac
1praf de copt
4cani cu faina
1borcan cu gem
50g migdale sau miez de nuca
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se amesteca uleiul cu zahar pana se topeste,un praf de sare,suc de portocale,coaja de lamaie si portocala,coniacul apoi faina amestecata cu praful de copt;se framanta un aluat potrivit de tare,se infasoara in folie alimentara si se lasa la frigider30min;
Dupa acest timp,intr-o tava unsa si tapetata cu faina,se capitoneaza cu treisferturi din aluat,se preseaza cu o lingura sau cu palmele pe fundul tavii si pereti,astfel formand blatul apoi se lasa deoparte
Intr-un bol se amesteca gemul cu migdalele taiate
si se rastoarna peste blat
iar din aluatul oprit se intinde o foaie,se taie suvite,se pun deasupra peste gem in forma de grilaj
Se lasa la cuptor 40-50min la foc mic
iar dupa ce s-a racit se taie si se serveste
Se va observa ca abia a doua zi aceasta tarta este mai buna iar blatul nu va mai fi crocant ci unul pufos.
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!