Dulceata de capsune cu ghimbir confiat
Asemenea reteta am facut cu cateva zile in urma dar cu zmeura;pentru ca a avut un gust super deosebit si a fost putina,am repetat reteta dar cu capsune.
AVEM NEVOIE DE:
2kg capsune
1kg zahar
1lamaie
70g ghimbir confiat(de la Plafar)
CUM SE PROCEDEAZA:
Capsunele curatate,spalate,se pun intr-un bol si se trece cu presa de facut piure de cartofi peste ele,nu sa se faca piure,doar sa fie zdrobite,se rastoarna in vasul pentru dulceata,se adauga zaharul,ghimbirul taiat daca e mare
apoi se lasa la fiert cu focul mare,adunand spuma care se formeaza;in timpul fierberii va protejati,pentru ca stropii sar cand nu te astepti dar sa nu se neglijeze amestecatul pentru ca riscati sa se prinda de fundul vasului.Dupa 30de minute se face proba cu farfuria in care se pune o lingura de gem si se lasa la frigider cateva minute;daca e bine legat,se stoarce lamaia iar dupa 1-2clocote se da deoparte
si se pune fierbinte in borcane curate,se infileteaza bine capacele dupa care se depoziteaza la camara.
AVEM NEVOIE DE:
2kg capsune
1kg zahar
1lamaie
70g ghimbir confiat(de la Plafar)
CUM SE PROCEDEAZA:
Capsunele curatate,spalate,se pun intr-un bol si se trece cu presa de facut piure de cartofi peste ele,nu sa se faca piure,doar sa fie zdrobite,se rastoarna in vasul pentru dulceata,se adauga zaharul,ghimbirul taiat daca e mare
apoi se lasa la fiert cu focul mare,adunand spuma care se formeaza;in timpul fierberii va protejati,pentru ca stropii sar cand nu te astepti dar sa nu se neglijeze amestecatul pentru ca riscati sa se prinda de fundul vasului.Dupa 30de minute se face proba cu farfuria in care se pune o lingura de gem si se lasa la frigider cateva minute;daca e bine legat,se stoarce lamaia iar dupa 1-2clocote se da deoparte
si se pune fierbinte in borcane curate,se infileteaza bine capacele dupa care se depoziteaza la camara.
Cred ca este foarte buna si parfumata.As vrea sa gust si eu.Pup!
RăspundețiȘtergere