Crema catalana cu lapte batut

Nu credeam ca aceasta crema se face si cu lapte batut dar am gasit reteta intr-una din cartile primite si am incercat-o;rezultatul a fost unul pe masura,un gust ceva aparte!!
AVEM NEVOIE DE:
1l lapte batut
1,5pahar cu zahar
8galbenusuri
3linguri amidon de porumb
2bastonase de scortisoara
coaja de lamaie si portocala confiate
1lingura zahar brun
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se amesteca amidonul cu un pahar cu lapte batut rece,se adauga galbenusurile si se amesteca bine;
Restul de lapte se pune intr-un vas pe foc mic impreuna cu zahar,scortisoar,coaja de citrice taiata marunt
Se amesteca continuu fara sa fiarba,se incorporeaza apoi galbenusurile si se amesteca cu telul incet pana se ingroasa
Se imparte compozitia in boluri sau cupe,se lasa la frigider cateva ore;

La servire se presara pe fiecare zahar brun si se caramelizeaza cu pistolul special





 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

Google+ Followers

Persoane interesate