Inghetata de pepene galben

Pentru ca avem multi pepeni galbeni la gradina diferite soiuri care tin mai mult sau care nu, am facut inghetata dar alta reteta fata de reteta scrisa cu ceva timp in urma;am crezut ca scap mai usor dar e cam la fel insa gustul e deosebit pentru ca am avut un pepene ananas,asa i se spune soiului respectiv.
AVEM NEVOIE DE:
pulpa de la un pepene de 1kg
200ml frisca lichida
2-3linguri zahar(dupa gust)
CUM SE PROCEDEAZA:
Pulpa de la pepene curatata de coaja,seminte si taiata cubulete,se pune intr-un vas pe foc impreuna cu 1lingura zahar
si se lasa pe foc mic pana se inmoaie;se paseaza apoi cu blenderul vertical si se pune din nou pe foc,se lasa pana se evapora apa din el,amestecand mereu apoi se lasa la rece;
Frisca se pune intr-un vas pe foc mic impreuna cu restul de zahar,se lasa pana se topeste fara sa fiarba,se incorporeaza piureul pe pepene
se amesteca apoi se rastoarna intr-un vas,se lasa la congelator,dupa 2h se scoate,se mixeaza bine,se lasa din nou alte 2h,din nou se scoate,din nou se mixeaza;se procedeaza asa de 3-4ori
E cam complicat nu?? da, dar din aceasta inghetata mai mananci si a doua zi,nu mai dai bani!!!
Hai ca nu-i asa de greu,doar daca nu aveti vreun copil care intreaba din 2 in 2minute cand e gata!!!!






0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme