Zacusca cu legume si ciuperci

Particip pentru a doua luna in aceasta Provocare  "Virtual hug" initiata de  Cristina 
iar gazda este nimeni alta decat frumoasa si buna mea prietena Victoria Gabriela  
cu al ei blog  Vicky's Recipes superb cu retete la fel de superbe si cu aspect si cu gust.Este asemeni unui magazin,odata ce intri,sub nici o forma nu poti iesi cu mana goala.
Cat am pregatit aceasta zacusca,m-am gandit numai la tine draga mea Vicky,pentru ca esti atat de ocupata,cu multe probleme si nu mai ai timp de conserve.
De aceea te rog sa primesti aceste borcane insotite de imbratisarea mea sincera si-ti multumesc pentru prietenia ta,iti multumesc pentru bunatatea ta,pentru sufletul tau frumos si minunat!!
Tu stii ca nu sunt"maestra"in a spune cuvinte mari dar in putinele cuvinte cred ca ai inteles si ce nu am scris!
Acum sa trecem la treaba!
AVEM NEVOIE DE:
2kg ciuperci
500g morcov
500g ceapa
500g dovlecei
1kg ardei kapia
1capatana mica de usturoi
3kg rosii
3ardei iuti sau mai multi,dupa gust
1kg ulei
sare
 CUM SE PROCEDEAZA:
In vasul de tuci cu ulei,se pun in ordine ceapa,morcovul,dovleceiii,ardeiii,ciupercile,toate curatate,spalate si trecute prin masina de tocat carne;se lasa la fiert 30-40min
 
  Dupa acest timp se adauga rosiile spalate si trecute la fel prin masina de tocat,de asemenea si usturoiul;se amesteca bine,se adauga 1lingura cu sare apoi se lasa la cuptor 1-2h pana cand zacusca este scazuta
Se potriveste de gust si se pune in borcane curate,avand grija sa se elimine aerul intre peretele borcanului si zacusca;se fierb borcanele 30min din momentul in care apa incepe sa fiarba,se lasa pe loc sa se raceasca,sau se pun borcanele in patura,dupa care se depoziteaza.



 

2 comentarii:

  1. Lulu drag, iti multumesc pentru vorbele frumoase si sensibile cu care m-ai coplesit si emotionat. Iti multumesc pentru conservele cu bunatate de zacusca, pe care, ai intuit tu bine, nu stiu daca am timp sa le fac acum. Iti raspund draga mea cu gandul mereu la tine, dorindu-ti tot binele din lume si te asigur de pretuirea si prietenia mea, mereu, mereu! Te imbratisez cu mult drag si un mare multumesc, draga mea prietena! PUP!

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti multumesc si eu prieten drag cu suflet de aur!!
    Va imbratisez si tare mi-e dor de tine si de voi!!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme