Creier pane

Mi s-a facut pofta de creier pane pentru ca sunt ani de cand nu am mai facut asa ceva dar de aceasta data,a fost servit intr-o forma inedita si anume,cu dulceata de ardei iuti.
Daca nu ati auzit pana acum,va recomand sa incercati pentru ca e super bun(parerea mea si a celor care au mancat!)
                                         AVEM NEVOIE DE:
1kg creier de porc
2oua
1cana cu pesm,et
1cana cu faina alba
1catel de usturoi
sare
putin cimbru
2linguri otet
ulei pentru prajit
CUM SE PROCEDEAZA:
Se tine creierul in apa rece cateva minute apoi se opareste alte cateva minute in apa cu sare si 2linguri otet;se strecoara si se lasa la frigider sa se intareasca 30min
  In acest timp intr-un bol se pune faina,in altul pesmetul iar in al trei-le se bat ouale cu un praf de sare,piper,putin cimbru si usturoiul bine pisat
Se trece cate o bucata de creier prin faina,ou batut,pesmet apoi se pune in tigaie cu ulei mult sa se prajeasca apoi se scot in farfurie pe hartie
 Se servesc in doua variante;cu lamaie sau cu dulceata de ardei iuti;un deliciu!!


 

2 comentarii:

  1. Vaiiiii...ce demult nu am mai macat asa ceva !Bine ca mi-ai adus tu aminte de bunatatea asta !
    Se poate manca si cu piure de cartofi, ca felul II...si o salata linga.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da Sidy ai perfecta dreptate,cu piure sau alta garnitura si salata e o nebunie dar eu am avut nepotii la masa si le-am dat mai multe aperitive printre care si creier pane!
    Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme