Crema de zahar ars cu pere

Aceasta crema care ne place foarte mult,mi-am dorit sa fie cu totul alta ceva decat clasica crema de zahar ars,adica i-am adaugat fructe,in ideea ca atunci cand o rastorn pe farfurie,fructele vor sta frumos deasupra!este adevarat,au stat frumos deasupra dar nu rasturnata,pentru ca la cuptor caramelul s-a topit iar fructele s-au ridicat la suprafata!!
                                                                                                               AVEM NEVOIE DE:
1cana cu zahar+4linguri
8oua
1lde lapte
esenta de vanilie
2pere
1/2lamaie
CUM SE PROCEDEAZA:
Perele curatate de coaja,feliate,se decupeaza diferite forme mici,se pun pe o farfurie si se stropesc cu zeama de lamaie.Intr-un vas mic se face un caramel din cana cu zahar si 1lingura apa apoi se imparte in forme mici de ceramica,se intinde caramelul si pe pereti apoi se pun forme pe fundul lor
 Intr-un vas se bat ouale cu un praf de sare,zaharul ramas,laptele ,esenta de vanilie,iar dupa ce s-a topit zaharul se imparte in forme  si se pun intr-o tava cu apa fierbinte pana la jumatatea lor
                                         Se lasa la cuptor la foc mic 40-50min,se lasa la frigider inainte de servire.
 Se serveste rasturnata sau direct din forma.

                               
                                                                                                                 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme