Porc cu lamaie in sos de lapte

Cu ceva timp in urma,am vazut la tv.o reteta cu pui fiert in lapte;eu am adaugat coaja de lamaie si am uitat ca se taie laptele,cand am vazut mi-am pus mainile in cap;pana la urma am dres sosul dar tot se cunoaste putin ca a fost taiat,probabil ca trebuia mai mult amestecat.
A fost,ca si cum nu ar fi fost ca-i bun tare si s-a terminat repede.
                                                                                                                                                    AVEM NEVOIE DE:
2kg pulpa de porc fara os
1lamaie
1lde lapte
4batoane de scortisoara
cateva crengute de salvie verde
sare de mare
piper cu lamaie,doua rasnite de la Kotanyi
1capatana mica de usturoi
100g unt
20ml ulei de masline
500g cartofi
 Carnea feliata mai subtire,se condimenteaza cu sare si piper cu lamaie,se trece prin faina apoi se prajeste foarte putin in75g unt topit amestecat cu ulei de masline,
                                              Se scot apoi bucatile de carne si se pun intr-o tava unde se adauga usturoiul zdrobit,salvia,scortisoara,coaja rasa de lamaie,restul de unt taiat cubulete,sare,piper cu lamaie si laptele cat sa cuprinda carnea
Se acopera cu capac sau cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor 50min la foc mic
dupa acest timp se serveste cu orice garnitura doreste fiecare,eu la cerere am avut piure de cartofi iar peste toata farfuria se rade lamaie inghetata(tinuta la congelator),cu tot cu pulpa.Are preparatul un gust si o aroma fantastica.Nu va mai spun peripetiile mele cu sosul,important ca sa nu se taie laptele in combinatie cu lamaia,e ca focul sa fie foarte mic.

                        

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme