Bors cu soia boabe si zeama de varza

Boabele de soia pe langa proprietatile terapeutice pe care le au asupra organismului,continand multe fibre,au un gust mai bun fata de fasolea obisnuita,se poate gati cu ea orice asemeni boabelor de fasole obisnuita,in schimb,au o problema si anume aceea ca fierb foarte greu,chiar si puse la umflat de seara;de ce? nu stiu nici eu!
AVEM NEVOIE DE:
1cana cu boabe de soia
1ceapa
1morcov
1dovlecel
1ardei gras
1tija de telina
1radacina de patrunjel
cateva linguri cu ulei
1ceasca pasta de ardei
1cana cu rosii congelate(cherry) sau la borcan
1crenguta de cimbru
1-2l de zeama de varza
leustean
 
CUM SE PROCEDEAZA:

Se pune de seara boabele intr-un vas cu apa sa se umfle,a doua zi se scurg se pun in oala cu apa calda sa fiarba;dupa 1h,se scurge,se clatesc boabele cu apa rece apoi se pun din nou la fiert cu apa fierbinte.
Cand incepe sa fiarba,se adauga legumele curatate,spalate si taiate cubulete mici
Cat timp fierbe,intr-o tigaie cu ulei se pune pasta de ardei,rosiile sa se caleasca pana rezulta un sos care se adauga in oala dupa ce totul este fiert
Se mai lasa 30min sa fiarba,se adauga sare(atentie ca si zeama de varza e sarata),crenguta de cimbru,leusteanul,zeama de varza,se lasa pe foc pana clocoteste apoi se opreste focul
Se serveste dupa cum doreste fiecare,cald sau rece cu ceapa.Pofta buna!
Sa nu va mirati,v-am spus ca fierbe greu,asta-i defectul ei!!(vorba cantecului!!)

Un alt an 2017,o alta farfurie,aceeasi reteta,cu simpla deosebire ca nu am avut fasole soia ci fasole boabe obisnuite!


0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme