Chec cu banane nuci si ciocolata

Eu de regula nu mananc banane pentru ca nu-mi plac dar ca sa fiu si eu in rand cu lumea(cine ma controla oare???) am cumparat cateva,in ideea ca le voi manca;gresit,nu le-am mancat(decat una) iar restul au stat pana s-au innegrit la suprafata si urma sa le arunc;facand o ultima verificare sa vad cum se prezinta interiorul,am avut surpriza ca erau foarte bune,nu erau stricate de loc probabil chimicalele si-au facut efectul!!! asa ca le-am trecut la reteta.
Greseala mea la acest chec e ca am pus un rand de umplutura,un rand de aluat;spun greseala pentru ca ciocolata a fost cam mare,miezul de nuca de asemenea si la copt nu au reusit sa se imbine cu aluatul pe care le acoperea si am intampinat greutati la feliat asa ca in continuare va voi spune modul de pregatire asa cum nu l-am facut eu.
AVEM NEVOIE DE:
2cesti cu faina
1/2ceasca cu lapte batut
1ceasca cu zahar
1plic praf de copt
2plicuri zahar vanilat
1lingurita scortisoara
4banane bine coapte
100g ciocolata
100g miez de nuca
120g unt
2oua mari
Sfat:ceasca,cana sau paharul folosit trebuie sa fie de 240ml(masurati 240ml de apa,puneti intr-un pahar,cana sau ceasca si daca s-a umplut, acel pahar,cana sau ceasca sa fie masura)
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se amesteca faina cu Praful de copt si un praf de sare,cernute
Se freaca untul moale cu 3/4ceasca cu zahar,se adauga pe rand ouale mixand energic dupa fiecare,apoi bananele curatate si facute piure cu o furculita
laptele batut si vanilia iar la final se amesteca cu faina cate putin
Intr-un bol se amesteca ciocolata taiata cubulete,nucile taiate cu cutitul,scortisoara,restul de zahar si 50g unt topit si racit
Intr-o forma mare de chec sau doua mici,se pune jumatate din aluat,deasupra jumatate din ciocolata,se acopera cu restul de aluat iar cu o furculita se trece usor prin toata compozitia din tava,se niveleaza suprafata si deasupra se pune restul de ciocolata
Se lasa la cuptor la foc mic 50min iar dupa ce s-a racit se scoate din tava
Atentie,este foarte fraged!
Se pudreaza cu zahar,se taie si se serveste.





 


0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme