Bisque de crab cu raci

Eeeei de data asta admit sa-mi spuna cineva ca postez ciudatenii,doar cine nu a consumat niciodata fructe de mare!!
Insfarsit,de cand imi doream sa gasesc si eu crab sa gatesc aceasta supa frantuzeasca cu un gust minunat;acum am gasit si unde mai pui ca erau si albastri!!!nu ma pricep dar probabil e o specie mai scumpa!!dar cum nu mi-am permis sa cumpar mai multi crabi,am luat in completare si raci iar supa a fost magnifique,asa ca sa ma dau in frantuzisme!!!De fapt bisque este o supa crema care are la baza carnea de crab,homar,raci sau creveti
AVEM NEVOIE DE:
2crabi albastri
500g raci

1ceapa
1catel de usturoi
1/2ardei gras rosu
1cana rosii cherry congelate sau 2linguri cubulete de rosii de la cutie
50g unt
250ml vin alb
1/2frunza de dafin
200ml smantana lichida
1cana supa de pui sau de peste
sare,piper,
un praf de sofran


Condimente pentru fiert:
boabe de ienibahar
boabe de mustar
boabe de coriandru,cate 1/2lingurita din fiecare
1piper lung sau boabe
1radacina mica de galangal
1/2lamaie feliata
cateva ramuri de patrunjel
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-o oala cu sare si toate condimentele pentru fiert
 iar cand clocoteste se adauga racii si crabii care in prealabil au fost spalati bine,avand manusi groase in mana,nu subtiri chirurgicale si ATENTIE,aceste vietati,obligatoriu trebuie sa fie vii,altfel sunt toxice!de aceea va trebuie manusi groase cand le spalati.
Se scot dupa ce au fiert 10-15min intr-un castron mare
 
 Intr-un vas cu unt se caleste ceapa,usturoiul,ardeiul cubulete,se adauga rosiile iar dupa cateva minute vinul;dupa ce s-a evaporat alcoolul,se adauga supa si se lasa la fiert 20min.
In acest timp,se scoate carnea de la raci si crabi si se pune intr-un castronel;sa nu va imaginati ca am scos carneee!!imi pare rau ca nu am cantarit dar nu cred ca am avut mai mult de 100g daca mai pun ce am mancat,iese la 200g!!
Dupa ce supa a fiert,se pune in robot,se paseaza bine,se rastoarna din nou in oala,iar daca doriti o supa fina o strecurati,asa cum am facut eu
Acum se adauga smantana amestecand pe foc mic continuu pana se ingroasa,apoi sofranul iar la urma carnea taiata marunt


 Se amesteca totul bine,se condimenteaza,apoi se serveste cu crutoane
 


2 comentarii:

  1. super ! îmi place cum descri rețeta ! felicitări Lulu !

    RăspundețiȘtergere
  2. Oooo, ciudatenie minunata. As gusta si eu ;) Superr!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

Google+ Followers

Persoane interesate