Salata cu rucola si portocale

Cu aceasta reteta si nu numai,particip la Provocarea Cutia Misterelor initiatoarea fiind Cerasela Badr El-Din iar gazda din aceasta luna la inceput de an este Simona Georgescu
Fata de alte luni cand imi trebuia ceva timp de gandire,de aceasta data provocarea a fost foarte frumoasa si usoara,ingredientul secret fiind PORTOCALA
Eu pe blog multe retete cu portocala am dar ceva in plus nu strica!
Am ales sa pregatesc aceasta salata pentru ca simteam nevoia sa mananc ceva mai altfel decat o mancare gatita si chiar a fost binevenita dupa atatea mancaruri si atata carne.
AVEM NEVOIE DE:
1cutie cu rucola
2portocale mari
2oua fierte
100g branza Feta
1piept de pui la gratar
1mana cu miez de nuca
sare
piper
1lamaie
cateva picaturi de ulei de susan
CUM SE PROCEDEAZA:
Pentru inceput,pregatim pieptul feliat,pudrat cu sare si piper,pus intr-un castronel,se adauga putin ulei de masline,putina zeama de lamaie,se amesteca si se lasa deoparte cateva ore,chiar pana a doua zi.
Portocalele spalate cu apa calda,se taie un capac apoi se taie coaja pana la pulpa
apoi se scot feliile,mergand cu un cutit cu lama subtire,pe dunga alba care se vede intre felii si se scot exact cum am felia un mar
Intr-o salatiera se pune rucola spalata si scursa,branza cubulete,ouale feliate,portocala
pieptul pus pe gratar si taiat julien,miezul de nuca,sucul de portocala strans de la feliat amestecat cu putina zeama de lamaie,sare,piper(optional) si cateva picaturi de ulei de susan(nu exagerati pentru ca are o aroma foarte puternica)
apoi se amesteca totul,se pune si se serveste in boluri cu felii de oua deasupra si felii de portocala
Multumesc Simona pentru gazduire si te sfatuiesc sa incerci asa ceva ca nu vei regreta!





 

Un comentariu:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme