Rata cu portocale

Am avut o rata,am facut ce am facut din ea,probabil ati vazut iar pieptul l-am oprit sa-l fac cu portocale pentru ca am facut asa ceva cu mult timp in urma,mi-a placut foarte mult,chiar am ramas surprinsa de puterile mele dar de aceasta data reteta este diferita iar gustul tot la fel de bun este!
AVEM NEVOIE DE:
1piept de rata
3portocale
1lingura condimente pentru pui
1lingurita turmeric
2linguri ulei de masline
sare
piper
baby morcov
frunze de rucola
CUM SE PROCEDEAZA:
Se scoate carnea de pe osul pieptului,se condimenteaza cu sare si piper;separat intr-un bol se amesteca condimentele cu turmeric,ulei si zeama stoarsa de portocale
 Se tin bucatile de carne in acest amestec 30min apoi se pun intr-un vas cu capac ar fi ideal,se rastoarna toata marinada iar eu am pus si osul pieptului pentru gust
se pune capacul sau o folie de aluminiu pentru cine nu are capac si la cuptor va sta 45-50min la foc mic

 Dupa acest timp se verifica daca este fiarta carnea si daca este fiarta,se adauga 1mana de morcovi si se mai lasa 10min fara capac sa se caramelizeze.Ce se vede in poza,sa nu credeti ca este carne arsa,e doar caramelizata,zeama de portocale fiind dulce.
Se serveste pe farfurie pe un pat de frunze de rucola;este o nebunie,parol!

 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme