Supa de rata cu taitei de casa

AVEM NEVOIE DE:1tacam de rata,1ceapa,2-3morcovi,1telina,1-2 radacina de pastarnac sau patrunjel,1ou,faina,sare patrunjel verde
CUM SE PROCEDEAZA:Tacamul de la rata,spalat,il punem la fiert in apa rece;dupa ce a iesit deasupra spuma ,aruncam apa,spalam carnea dupa care o punem din nou la fiert cu o lingurita de sare iar cand incepe sa fiarba,adaugam zarzavatul curatat si spalat;lasam sa fiarba cu capac si la foc moderat 1h,timp in care facem taiteii.
Intr-un bol batem oul cu un praf de sare,adaugam faina pana rezulta un aluat elastic,intindem cu sucitorul o foaie subtire,rulam foaia dupa care taiem taiteii fini sau mai e o modalitate pe care o folosesc eu;din foaia mare,tai alte fasii late de 2-3degete,le pun una peste alta apoi tai taiteiii.
Pana este gata supa,punem taiteiii deoparte pe o hartie, scuturati de excesul de faina.
Dupa ce au fiert legumele dar si tacamul,strecuram supa,o punem din nou in oala pe foc,o condimentam dupa gust iar can incepe sa fiarba,adaugam taiteiii;cand s-au ridicat la suprafata semn ca sunt fierti,oprim focul si servim supa calda sau fierbinte dupa preferinta,cu verdeata deasupra
Tacamul,se poate servi cu mujdei si mamaliguta(rasol).

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

Google+ Followers

Persoane interesate