Supa limpede de gaina

Fiind vorba tot de nepotii mei,cu aceasta supa i-am dat gata;adevarul ca si eu am ramas surprinsa de ce mi-a iesit,asa ceva facand pentru prima data.
Am avut o gaina frumoasa de la neamuri,si am vrut eu s-o pregatesc asa ca la mama,adica rasol si supa cu galuste.Toata lumea stie sa pregateasca asa ceva,important e finalul!!!

AVEM NEVOIE DE:
1gaina de tara grasa si frumoasa
2morcovi
1ceapa mare
1telina potrivita
2radacin de patrunjel
4cartofi
sare,piper
2oua
7linguri cu gris(pentru galuste)
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un vas mare se pune gaina la fiert,la foc mic si cu capac,spumuind din cand in cand;trebuie sa va inarmati cu rabdare,altfel nu iese ce va propuneti;eu am avut noroc pentru ca foarte repede s-a facut.
Cand este aproape fiarta,se adauga legumele curatate, spalate  si 1lingurita cu sare
Dupa ce totul este fiert,se scoate gaina si cartofii pe un platou(pentru rasol),morcovul pe o farfurie iar cu restul vedeti voi ce faceti,se strecoara supa prin supiera o data iar a doua oara,in supiera se pune un strat gros de vata si cu grija si atentie se toarna cu polonicul supa;in acest fel se obtine o supa degresata si limpede care se pune inapoi in olita,cat fierbe din nou se pregatesc galustele de gris.
Intr-un bol se bat ouale cu un praf de sare,se amesteca cu grisul iar cand incepe sa fiarba supa se pun galustele cu lingurita,se pune capac,se da focul la mic iar dupa 10min se opreste,se potriveste supa de gust,se adauga morcovul fiert taiat apoi se serveste imediat cu patrunjel verde pe care eu nu l-am avut.
Pentru galuste pufoase,bati bine un ou mare cu un praf de sare si 3linguri pline cu gris,dupa ce ai amestecat bine,iei cu lingurita si pui in oa;la cu supa cand clocoteste(dai focul mic)
Se intampla ca sa fie moale compozitia daca oul a fost mic sau grisul a fost prea fin;in nici un caz nu mai pui gris,lasi vasul deoparte nu mai mult de 1min sa se umfle grisul,apoi continui sa le pui in oala.Dupa ce ai terminat de pus toata compozitia,dai focul la minim si pui capac iar dupa 3-4min opresti focul.

Un comentariu:

  1. Mama cat de bine arata ! Si cat e de limpede.....
    Si eu am sa o fac maine dar nu am facut-o niciodata si cu...cartofi !
    Te tzuc soro !

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

Google+ Followers

Persoane interesate