Turnulet cu mere si violete

Pentru ca tot sunt la capitolul provocari culinare,merg cu aceasta reteta la Provocarea Virtual Hug
Provocarea a fost initiata de Cristina Pana iar gazda,pentru ca la fiecare provocare trebuie sa fie si o gazda,este Paula Iulia Gafitescu cu al ei blog Enjoy-Desert,un blog in care cine intra foarte greu mai poate iesi,datorita multor bunatati care parca te trag de mana sa le pregatesti si tu!felicitari Iulia pentru ceea ce faci!
Pentru ca in aceasta provocare trebuie sa imbratisam pe cineva drag sau pe cineva al carui blog merita sa fie cunoscut de mai multe persoane,eu voi merge cu aceasta reteta cu tot cu imbratisare,la draga mea prietena virtuala Carmen Manu
Aceasta fata este incredibila,m-a cucerit din prima doar cand am vazut pozele si mi-am zis ca asta e persoana  ce-mi trebuie mie,adica sa ma completeze pe mine care sunt o fire tacuta,sensibila si care rade foarte putin,ea fiind opusul meu!
Aceasta fata rade si cand este trista dar sa nu va imaginati ca rade si atunci cand nu trebuie!Intr-un cuvant este o fata de milioane care merita s-o cunoasca toata lumea si m-as bucura ca intr-o buna zi sa ne cunoastem real!
Te iubesc mult fata draga si ramai mereu vesela,optimista si puternica!
AVEM NEVOIE DE:
2mere mari
100g ciocolata alba
100ml frisca lichida
25g unt
1lingura sirop de violete
cateva picaturi de colorant violet(rosu+albastru)
In poza am gresit si am pus smantana.Sa va spun cate ceva despre siropul de violete.Prima data cand am fost in Franta am cumparat o sticla mica cu sirop,pentru ca m-a fascinat culoarea care-mi place foarte mult dar cand am vazut ca si gustul este incredibil de bun si aromat,mi-am cumparat o sticla mai mare cand am plecat.Ei,de atunci,de cate ori merg la copii si daca nu-mi cumpar sirop de violete,spun ca degeaba am fost in Franta(fiecare cu piticii lui nu??)
Cand am ajuns acasa,hai sa caut ceva despre aceste violete si ce sa vezi,aceste flori pe care francezii le numesc violete,sunt toporasii nostri!!daca stateam pe undeva la munte,mergeam la cules sa-mi fac singura siropul!
Acum sa vedem CUM SE PROCEDEAZA:
Se pregateste un ganache din ciocolata topita,se adauga frisca,se amesteca bine apoi se lasa la frigider sa se raceasca 30min iar dupa acest timp se mixeaza,se adauga siropul,picaturile de colorant si se lasa din nou la frigider
Merele curatate de coaja si casuta cu seminte,se taie rondele nu prea groase
se prajesc in unt pe ambele parti
apoi se scot cu grija pe o farfurie
Pe o farfurie mica,se pune o rondea de mar(trebuie lucrat cu grija pentru ca se rup foarte repede),din loc in loc se fac rozete cu poshul in care am pus ganach-ul
se acopera cu alta felie de mar,din nou se fac rozete si tot asa 5-6felii,pe ultima felie se face doar o rozeta mare apoi se serveste imediat.





 


0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme