Prajitura Victoria

Este o prajitura din revista frantuzeasca,foarte buna si cu un blat pufos!
AVEM NEVOIE DE:
3oua
50g unt
90g zahar
35g amidon
35g faina
1/2lamaie

CREMA:
200ml smantana lichida
1plic zahar vanilat
50g zahar
1borcan mic cu gem(orice fel)

CUM SE PROCEDEAZA:
Se bat bine galbenusurile cu un praf de sare si 50g zahar,coaja rasa de lamaie si sucul stors,apoi untul topit.
Albusurile se bat bine obtinand o bezea tare,impreuna cu restul de zahar,se incorporeaza la galbenusuri,se adauga faina cernuta cu amidon si se amesteca usor cu o spatula
Se rastoarna in forma mica de tort cu hartie de copt si la cuptor 30min la foc mic
Dupa ce s-a racit putin,se scoate din forma,se taie blatul in doua pe orizontala,prima foaie se pune in inelul de la forma de tort,pus pe un platou,se pune deasupra gemul,se niveleaza
peste gem se pune crema,se niveleaza,se acopera cu a doua foaie,se preseaza putin si se lasa la frigider pana a doua zi
Se scoate usor inelul,se pudreaza cu zahar,apoi se taie si se serveste.




 
 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme