Ardei umpluti de post

La cererea publicului nenumeros,adica sotul meu si ce nu fac eu pentru el!!!!am facut acesti ardei umpluti,chiar daca frigiderul era plin cu musaca,paste si ciorba!!!!!!!
AVEM NEVOIE DE:
1kg ardei grasi
500g rosii
3cepe
2morcovi
20ml ulei
1cutie cu rosii in bulion
2linguri pasta de ardei
1cana cu suc de rosii
1cana cu orez
verdeata
putin cimbru
cateva crengute de leustean
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA:
In tigaia cu ulei incins se pun ceapa tocata marunt,morcovul ras,dupa cateva minute pasta de ardei,rosiile pasate,orezul spalat si scurs,sare,piper,putin cimbru,o ceasca cu apa si se lasa pe foc mic pana scade
Dupa ce umplutura a scazut,se potriveste de gust,se adauga verdeata tocata marunt apoi se lasa sa se raceasca
In acest timp,seardeiii se curata de cotoare si seminte,se spala,se tin cu gura in jos sa se scurga,3rosii spalate se taie rondele,se pregateste vasul in care se pun la fiert cu crengute de leustean acoperite cu rosii cubulete sau rondele.
Dupa ce s-a racit umplutura,se pun in fiecare ardei cateva lingurite,se acopera cu cate o rondea de rosie
apoi se pun in vasul de fiert iar printre ei se pun sarmalute
Sucul de rosii se rastoarna in vas,se mai adauga 2-3cani cu apa,se acopera cu o farfurie ca sa nu se intoarca la fiert si sa iasa umplutura,apoi se lasa la cuptor la foc mic1h;
Dupa ce au fiert,se serveste cum altfel,decat cu mamaliguta,c-asa-i in Moldova!!iar pentru cine nu tine post si cu cateva lingurite cu smantana,mmmm o bunatate!!





  

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme