Cartofi noi cu pulpe la cuptor

Ma trezesc intr-o zi ca vine Costel de la gradina cu o sacosa de cartofi noi dar eu nestiind ca sunt cartofi,l-am luat la "zor"ca daca a adus cirese,trebuia macar sa le spele ca erau de pamant!!Nu-s cirese,sunt cartofi zice el;hai nu zau,zic eu;asa ceva nu am vazut decand sunt!
Pana la urma,intradevar au fost cartofi!
AVEM NEVOIE DE:
1kg cartofi noi
2pulpe
4-5catei de usturoi
100ml vin alb
4-5linguri ulei de masline
sare
piper
boia de ardei
cimbru
crengute de rozmarin
CUM SE PROCEDEAZA:
Pulpele curatate,spalate,uscate,crestate,se condimenteaza cu sare si piper,apoi se lasa deoparte.Cartofii spalati,se fierb 30min in coaja,se curata de coaja dupa ce sunt fierti,se pun intr-un castron si se amesteca cu:sare,piper,putin cimbru,usturoi pisat,1lingurita de boia,vin,crengutele de rozmarin si ulei;se rastorn intr-un vas termorezistent,deasupra se pun pulpele
se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor 40min;se scoate folia dupa acest timp si se mai lasa 10min sa se rumeneasca

 Se serveste mancarea calda cu salata sau alta acritura
 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme