Babovka

Am gasit aceasta reteta intr-o fila de calendar si spune acolo ca-i reteta traditionala din Republica Ceha;cum nu avea poza,m-am pus pe pregatit iar la final am vazut ca asa ceva circula des pe FB chiar si eu am pe aici dar sub alta denumire.Este foarte bun dar trebuie sa ai rabdare sa se raceasca bine compozitia de galbenusuri,apoi sa se incorporeze albusurile, daca vrei sa-ti rezulte ceva bun dar si cu aspect!!Ei,eu nu prea am avut!!
AVEM NEVOIE DE:
5oua
250g zahar pudra
250g faina
150ml ulei
150ml apa fierbinte
1plic praf de copt
1pastaie de vanilie taiata marunt
1lingura cacao
putin unt pentru uns tava
CUM SE PROCEDEAZA:
Se freaca galbenusurile cu zahar pana devin albicioase,se adauga ulei cate putin apoi apa fierbinte tot cate putin amestecand energic iar la final faina cu praful de copt si se amesteca bine.
Albusurile batute spuma,se imparte in doua boluri;in primul bol se adauga batonul de vanilie apoi se incorporeaza usor in compozitia de galbenusuri,iar in al doi-lea bol se adauga cacao si se amesteca usor pana se omogenizeaza bine
Se rastoarna aluatul alb in forma de guguluf,deasupra albusul cu cacao
si se lasa la cuptor la foc mic 40min(depinde de cuptor)
Dupa ce s-a racit,se rastoarna pe un platou
apoi se pudreaza cu zahar
se taie si se serveste






 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme