Timballe de vinete

Timballe este o reteta specific italienesc si este derivat din cuvantul tambur(timballe),care este un fel de tigaie pentru copt sau gatit in forma cilindrica,care poate fi de dimensiuni mici pentru o persoana sau mari.
Am facut aceasta reteta iar cand a fost gata,nu ma putem opri din mancat;atat e de buna!!Va recomand!
AVEM NEVOIE DE:
2vinete mari
1/2cana ulei de masline
1punga cu paste tubulare
1ceapa
500g carne de vita tocata
2carnati de porc
1cana cu vin alb(250ml)
1cana cu mazare congelata
2cani sos de rosii
1capatana de usturoi
2cani cubulete de mozzarella
1cana cu branza pecorino rasa sau parmezan
busuioc verde si uscat
oregano
1lingurita praf de chilli
sare,piper
CUM SE PROCEDEAZA:
Vinetele spalate,sterse cu un prosop de bucatarie,se feliaza subtire pe lung,cu o pensula se ung cu ulei,se presara cu sare,piper si se frig pe gratar,dupa care se lasa deoparte.Eu le-am fript in cratita minune a lui Horia Varlan!!
 Dupa ce s-au racit,se capitoneaza un vas sau o forma cu pereti inalti cu aceste felii de vinete,in asa fel ca jumatate sa cada peste margine;este adevarat ca mijlocul va ramane putin gol dar se pun alte felii de vinete si se lasa vasul deoparte.
In tigaia cu restul de ulei ramas,se caleste ceapa tocata marunt,se adauga carnea,carnatii taiati cubulete,
dupa 5minvinul,mazarea,sucul de rosii,praful de chilli,1lingura de busuioc uscat si o crenguta verde care la sfarsit se va scoate,1lingura de oregano si se lasa pe foc 20-30min
Cand sosul a scazut la jumatate,se adauga usturoiul pisat,pastele fierte si scurse,
apoi cubuletele de mozzarella si jumatate din pecorrino
Dupa omogenizare,se potriveste de gust,se rastoarna acest sos in forma,se niveleaza suprafata indesand cu lingura ca umplutura sa fie compacta dupa coacere,apoi se acopera cu vinetele de pe margini
Se lasa la cuptor la foc mic 40-50min iar dupa ce s-a racit,se trece cu un cutit de jur imprejur si se rastoarna pe un platou;se presara deasupra restul de pecorrino ramasa.
Se taie si se serveste;cred ca ar fi mers cu ceva acritura dar eu cand am gustat,nu mi-a trebuit nimic in plus pentru ca mi-a placut foarte mult.







 
 

4 comentarii:

  1. Cred că e demențială dar e prea mult de pigulit la ea. Mie îmi place să gătesc mâncăruei simple și fără prăjeli, ca de oameni bolnavi. Hihihihi..!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Brandusa,chiar si eu am ramas surprinsa de gustul minunat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Este adevarat Mary,e putin migaloasa dar de cand ma cunoasteti voi cred ca v-ati obisnuit cu mine,ca-mi place sa ma complic atunci cand vreau ceva!
    Pup si te mai astept!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme