Guguluf cu nuci pecan si sirop de artar

O alta reteta a Nigellei,pentru ca in depozitul meu aveam aceste nuci,siropul de artar primit de curand la un premiu,am facut guguluful.
Rezultatul a fost unul foarte bun si cu o aroma deosebita,fara sa-i pun eu nimic decat scortisoara de la umplutura.
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
300g faina
1lingurita praf de copt
1lingurita bicarbonat
125g unt moale
150g zahar
2oua
175g smantana fermentata
 UMPLUTURA:
75g faina
30g unt moale
1lingurita scortisoara
150g nuci pecan
75ml sirop de artar
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se amesteca cu furculita nucile taiate cu cutitul,unt,faina,scortisoara si siropul de artar iar dupa omogenizare,se lasa deoparte.

Se amesteca intr-un castron faina cu praf de copt si bicarbonat,apoi se face o crema fina din unt,zahar si oua adaugate pe rand mixand energic dupa fiecare,se inglobeaza cate o lingura cu faina iar la sfarsit smantana
 Compozitia nu trebuie sa fie moale,trebuie sa se tina de tel,in caz contrar,se mai adauga o lingura de faina.
In forma unsa cu unt,se pune cu lingura mai mult de jumatate din aluat,se ridica aluatul pe peretii formei si in jurul tubului din mijloc,astfel formand un sant;
se pune apoi cu grija cu lingura umplutura apoi se acopera cu restul de aluat tragand in jos de pe pereti,se niveleaza suprafata
si se lasa la cuptor 40min.
Dupa ce s-a racit in forma
se rastoarna pe un platou,se pudreaza cu zahar,se taie si se serveste.




 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme