Strudel cu dovleac si mere

M-am jucat intr-o zi ploioasa cu dovleacul si am facut detoate inclusiv aceste strudele care mie-mi plac foarte mult.
AVEM NEVOIE DE:
2felii de dovleac
4mere
3linguri ulei
scortisoara
nucsoara
 coaja de lamaie toate de la Kotanyi
aluat de foitaj
zahar optional(eu nu am pus deloc)
 CUM SE PROCEDEAZA:
Dovleacul si merele curatate de coaja si seminte,se rad
Apoi se pun intr-un vas cu fundul gros pe foc impreuna cu unt, zahar daca e cazul si 1/4lingurita cu sare
iar dupa ce a scazut sucul din ele se lasa deoparte iar dupa ce s-a racit se adauga scortisoara,nuscoara si coaja de lamaie
De regula nu aceasta este umplutura pentru strudele dar dovleacul si merele nefiind zemoase,nu a fost nevoie sa adaug amidon cum am facut un alt strudel cu visine.
Sa spun drept,aceasta umplutura se poate folosi si la placinta.
Foitajul dezghetat,intins pe masa de lucru,taiat in fasii late de 10cm,
se fac pe fiecare foaie,la mijloc,4-5taieturi apoi se pune cate 1-2linguri peste aceste taieturi
Se aduna peste umplutura marginile lungi,apoi se suprapun partile pe latime,se intorc cu taieturile in sus si se pun in tava pe hartie de copt
Se ung deasupra cu galbenus si se lasa la cuptor 20min
Dupa ce s-au copt se pudreaza cu zahar si se servesc.




 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme