Negresa cu sfecla rosie

Chiar ma gandeam ce sa mai fac cu atata sfecla rosie pe care a adus-o Costel de la gradina,cand am vazut in fila de calendar reteta asta;era incompleta,lipsea ingredientul lichid si i-am adaugat eu oua.
Cred ca trebuia sa-i pun apa minerala pentru ca se vede ca-i o reteta de post,de fapt trebuia sa fie de post, ca eu am aranjat-o altfel
AVEM NEVOIE DE:
3oua
2cani cu faina
1cana cu zahar
400g piure de sfecla
120ml ulei
50g ciocolata
esenta de vanilie
coaja de lamaie Kotanyi
1plic praf de copt
1/2lingurita bicarbonat
2linguri cacao
un praf de sare
miez de nuca
stafide
CUM SE PROCEDEAZA:
Sfecla spalata se pune la fiert iar cand furculita intra usor se scurge de apa,dupa ce s-au racit se curatata de coaja,se paseaza cu blenderul,apoi se cantareste.
Se bat bine ouale cu sare,zahar si ulei,dupa ce a rezultat o crema albicioasa si spumoasa,se adauga aromele,piureul de sfecla rece
apoi faina amestecata si cernuta cu cacao,praf de copt si bicarbonat iar dupa omogenizare ciocolata taiata,miezul de nuca de asemenea si stafidele
Se amesteca usor
apoi se rastoarna in tava cu hartie de copt
si se lasa la cuptor 30-40min la foc moderat
Se scoate din tava,se pudreaza cu zahar,se taie si se serveste
Este o bunatate aromata si pufoasa,ce nu ma asteptam.




 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme