Muschi de porc sos de legume cu praz si sote de linte

Cateodata ma intrec pe mine cu cate un preparat gatit;asa s-a intamplat si acum cu aceasta mancare care face parte dintr-o provocare cu creatii proprii.
Pe tot parcursul am fost stresata pentru ca nu stiam ce va iesi,daca va avea gust,daca va avea aspect ceea ce la mine este punctul forte,ei bine am ajuns la sfarsit si gustul a fost unul de WAW!!
Pentru urmatoarea data,voi lucra putin la aspect,pentru ca e o farfurie prea inchisa la culoare,voi vedea eu cum fac!!
AVEM NEVOIE DE:
1praz
1cutie de linte
500g muschi de porc
100ml vin alb
100g unt
2morcovi
1radacina de patrunjel
1dovlecel
1ardei gras
2linguri seminte de susan alb-negru
3catei de usturoi
1ardei iute
sare
piper
patrunjel verde
CUM SE PROCEDEAZA:
In tigaia fara ulei,se pun semintele de susan sa se prajeasca,doar cat isi elimina aroma,apoi se lasa deoparte
 Muschiul taiat in felii mai groase,se condimenteaza cu sare si piper,apoi se trec prin seminte dupa care se lasa pe o farfurie
In tava sau un vas termorezistent,se pun legumele curatate,spalate si taiate rondele,50g unt cubulete,
deasupra se pune carnea,se adauga jumatate din vin,se acopera cu folie de aluminiu si la cuptor 30-40min,depinde de cuptor
Se scoate carnea,se pune pe o farfurie,se acopera si se tine la cald.
Tot continutul din tava,se rastoarna in robot,se proceseaza,
rezultatul se trece prin sita pentru ca sosul sa fie cat mai fin
se pune intr-un vas mic pe foc,se adauga restul de vin,se condimenteaza dupa gust iar dupa 2-3clocote se opreste focul.
Pentru sote,se pune un vas mic pe foc cu restul de unt ramas si un catel de usturoi taiat,cand incepe sa-si elimine aroma,se adauga lintea scursa si clatita cu apa rece,se adauga sare,patrunjel tocat marunt,se amesteca totul bine apoi se opreste focul
Pe un platou se pune un inel cu linte,alaturi carnea iar deasupra sosul







0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme