Tort cu mascarpone si roscove

De cand am cumparat pudra de roscove,ma bantuie mereu sa mai pregatesc cate ceva,atat e de buna,cel putin mie-mi place mult!
Daca tot am avut si o cutie cu mascarpone,am facut tortuletul asta iar rezultatul a fost divin!!
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
200g biscuiti
150ml margarina lichida(aveam o sticla si nu stiam unde s-o folosesc) sau 100g unt topit
esenta de rom
50g miez de nuca

CREMA MARO:
3linguri piure de castane
4linguri smantana
1lingura pudra de roscove
1plic foi de gelatina(10g)

CREMA ALBA:
250g mascarpone
3linguri smantana
100g zahar pudra
1plic foi de gelatina(10g)
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pune in robot toate ingredientele de la blat,se proceseaza,se rastoarna in forma mica de tort,se preseaza bine,astfel format blatul se lasa la frigider.
Se mixeaza intr-un bol piureul de castane cu smantana,pudra de roscove,se adauga gelatina hidratata 5min in 25ml apa rece apoi dizolvata pe bain-marie,iar dupa omogenizare se rastoarna peste blat si se lasa la frigider sa se intareasca
Se pune branza intr-un bol,se mixeaza cu zaharul pudra,cu smantana,se adauga gelatina la fel ca in crema maro iar dupa omogenizare se rastoarna peste crema maro cu conditia sa fie bine intarita.
se lasa la frigider pana a doua zi
Se trece usor cu un cutit in jurul tortului,se scoate din forma pe un platou
apoi se orneaza cu jumatati de biscuiti,miez de nuca si se pudreaza cu roscove apoi se taie si se serveste.




 

 


0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme