Chec cu mere intregi

Eeee,a venit prietena mea de suflet MARIA MIHALACHE, Medy cum o stie toata lumea, intr-o buna zi cu un chec care pe mine m-a dat pe spate,postat pe FB bineinteles!
Eu cum nu rezist la tot ce inseamna aspectuos si bun din ingredientele citite,m-am pus a doua zi pe treaba ๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰
Ei bine,daca era cineva langa mine spunea ca sunt putin sarita๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†,am avut mere foarte mari iar tot ce inseamna la mine tavi si forme de copt,le am cu peretii mici,am umblat cu marul in mana si am facut proba la toate formele pana cand am gasit ceva potrivit!!!
Bineinteles ca nu am fost multumita de rezultat,la aspect ma refer pentru ca asa cum sunteti obisnuiti cu mine,sunt foarte exigenta cu mine cand e vorba de aspectul din farfurie, dar voi repeta reteta cu mere mai mici,cat despre gust.....intradevar m-a dat pe spate asa cum am banuit cand am vazut-o!!Multumesc mult Medy a fost divin!!๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹๐Ÿ˜๐Ÿ˜ 
AVEM NEVOIE DE:
3mere
3batoane de scortisoara Kotanyi
2linguri faina
125g unt moale
2linguri zahar
2oua mari sau 3mici
150g faina
80g ciocolata cu lapte
2plicuri zahar vanilat
1/2plic praf de copt
esenta de rom
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Merele spalate,uscate,cu casuta de seminte scoasa,se pun pe o farfurie si se lasa la cuptor 6-7min;dupa ce s-au racit putin,se pudreaza cu faina,se pun in vasul de copt uns cu unt si tapetat cu faina,in goluri se pune cate un baton de scortisoara, apoi se lasa deoparte
 Se pregateste o crema fina din unt,zahar si zahar vanilat,se adauga pe rand galbenusurile mixand energic dupa fiecare,esenta de rom,albusurile batute spuma tare cu un praf de sare,se amesteca usor cu spatula
apoi se incorporeaza faina cernuta cu praful de copt,ciocolata topita
se amesteca tot usor(eu am pus o ciocolata intreaga,de aceea mi-a iesit compozitia inchisa la culoare),
apoi se rastoarna peste mere.
Aici eu daca am avut mere mari,nu mi-am dat seama dar trebuia sa dublez cantitatile la ingrediente sa fie acoperite complet.
Se lasa la cuptor 30min sau mai mult,fiecare-si cunoaste "scula"cu care lucreaza,iar dupa ce s-a racit,se trece cu un cutit in jurul checului si se rastoarna pe un platou
Se pudreaza cu zahar apoi se taie.



 

 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

AfiลŸฤƒri de paginฤƒ

Persoane interesate

LaFemme