Gem de zmeura si cirese
Mi-au ramas cateva cirese si zmeura si am facut un gem asa cum le place fetelor mici,adica zmeura fara seminte!!
AVEM NEVOIE DE:
500g cirese
500g zmeura
800g zahar
1/2lamaie
CUM SE PROCEDEAZA:
Zmeura pusa intr-o strecuratoare,spalata sub jet de apa,se pune in blender
piureul obtinut se trece prin sita
apoi rezultatul se rastoarna in vasul de dulceata.
Cu ciresele se procedeaza la fel,doar ca ele nu se mai trec prin sita iar piureul rezultat se rastoarna peste zmeura
Se fierbe la foc mare adunand spuma care se formeaza,dupa ce a scazut si in vas avem o pasta groasa,se adauga zaharul,se mai fierbe 15-20min,se stoarce lamaia,iar dupa 2-3clocote se opreste focul!
Se pune gemul fierbinte in borcane curate,se tin intoarse pe capace 15min apoi se eticheteaza si se depoziteaza la camara.
AVEM NEVOIE DE:
500g cirese
500g zmeura
800g zahar
1/2lamaie
Zmeura pusa intr-o strecuratoare,spalata sub jet de apa,se pune in blender
piureul obtinut se trece prin sita
apoi rezultatul se rastoarna in vasul de dulceata.
Cu ciresele se procedeaza la fel,doar ca ele nu se mai trec prin sita iar piureul rezultat se rastoarna peste zmeura
Se fierbe la foc mare adunand spuma care se formeaza,dupa ce a scazut si in vas avem o pasta groasa,se adauga zaharul,se mai fierbe 15-20min,se stoarce lamaia,iar dupa 2-3clocote se opreste focul!
Se pune gemul fierbinte in borcane curate,se tin intoarse pe capace 15min apoi se eticheteaza si se depoziteaza la camara.
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!